Jubilanten Stevie G

I morgen er det nøyaktig 10 år siden Steven Gerrard debuterte for Liverpool. Kapteinen reflekterer over karrieren, og mener kun én ting mangler: ligatrofeet.

I morgen er det nøyaktig ti år siden Steven Gerrard debuterte for Liverpool. Han kom inn for Vegard Heggem da det gjensto 60 sekunder mot Blackburn, en kamp Liverpool vant 2-0. 28-åringen har vunnet Champions League, UEFA-cupen, FA-cupen og ligacupen. Han har spilt 458 kamper og scoret 104 mål for Liverpool. For England står han bokført med 70 landskamper. Han ble kåret til PFA Player of the Year i 2006, og samme år mottok han ærestittelen MBE. Men det er noe Steven Gerrard savner: ligatittelen.
- Min prioritet er å vinne Premier League. Vi tror vi er gode nok til å utfordre. Alle her ønsker den så svært gjerne. Jeg ønsker den fordi jeg har aldri vunnet den. Jeg ønsker ikke å avslutte karrieren uten den, uttaler Gerrard til Daily Express.

Liverpools kaptein bruker anledningen til å reflektere over karrieren. Han begynte som lærling ved Liverpools ungdomsavdeling.
- Man pleide å ha 20 lærlinger i én garderobe og 20 unge proffer i én annen. Småertingen var utrolig, mimrer Stevie G.

- Å forlate skolen og vite at man skulle spille fotball hver dag, var de to beste årene i mitt liv.

- Jeg tjente minst penger på den tiden - £47,50 - men jeg likte å stå opp om morgenen, ta én eller to busser og komme på Melwood.

- I to år nøt jeg hver dag - seier, tap eller uavgjort. Nå liker jeg det fremdeles, men bare når vi vinner.

- Det er bare når man blir eldre at man innser hvor viktig det er å spille for Liverpool. Man innser hvor mange personer som følger klubben, hvor mange personer man kan gjøre lykkelig ved å vinne. Ingenting annet.

- Men jeg tror ikke presset kommer på et nivå hvor jeg tenker at jeg ikke kan håndtere det.

- Når man går av banen etter å ha beseiret Everton, Manchester United eller Chelsea, eller har vunnet en semifinale for å nå en finale, kan ingenting slå den følelsen.

- Når man spiller i en stor kamp og vinner den, en finale for eksempel, kan man nyte det i et par uker. Kanskje i en måned dersom det er slutt på sesongen.

- Men så må man begynne på nytt. Det er det fantastiske ved fotballen. Hvis man ikke lærer å komme seg videre etter at man har vunnet - eller tapt - vil man ikke bli god i fremtiden.

- Min karriere har ikke bare gått opp, opp, opp. Det har vært opp, opp, opp, ned, ned. Opp, ned, opp, opp. Jeg kan ikke komme på en fotballspiller i verden der karrieren bare har gått oppover.

- Jeg vil ikke se tilbake på karrieen min og høre folk si at jeg har mislyktes.

- Jeg er fornøyd med hvordan jeg har reagert. Fra dårlige taklinger og utvisninger, til snakk om en Chelsea-overgang, noe jeg angrer på at jeg ble involvert i, selvmålet i cupfinalen. Uten disse tilbakeslagene tror jeg ikke at jeg ville ha oppnådd så mye som jeg har.

Nå håper han at de røde kan vinne Premier League.
- Å være involvert i tittelkampen og være der er en helt annen utfordring enn hva vi er vant til i Liverpool

- Når man ender blant de fire beste, kan man tape. Et tap får ikke så store konsekvenser. To tap på rad i kampen om tittelen betyr at det kan være over. Men vi er med. Alle ønsker å sørge for at det er tilfelle på slutten av sesongen.

- Det blir nå 10 år siden, og det ikke føles slik. Det har gått unna. Jeg er sikker på at de neste fem eller seks vil være nøyaktig det samme. Det er grunnen til at jeg må gjøre mest mulig ut av hvert minutt jeg har.