Juve antyder høyere bud for Alonso

Transferkabalen til Rafael Benitez kan gjøres litt lettere hvis Juventus vil høyne beløpet for å kjøpe Xabi Alonso, mens George Gillett er sjokkert over hvor populære Liverpool er.

Må selge for å kjøpe
Etter å ha sikret seg Philipp Degen på Bosma, bare detaljer gjenstår før Andrea Dossena kommer fra Udinese for £7M og John Arne Riise har bidratt til å finansiere nye backer, har det vært mer låst i den søken som Rafael Benitez har gjort etter mer offensiv kraft.

Det gjelder ikke minst en rokering på midtbanen hvor manageren ønsker Gareth Barry, og at det skal finansieres ved å selge Xabi Alonso. Aston Villa skal forlange £18M for Barry, mens det siste budet til Liverpool lyder på £13M. Partene synes nærmere angående Alonso, hvor Liverpool skal forlange 20 millioner euro, eller om lag £16M, mens Juve har stoppet på £14M. General manager i Juventus, Jean-Claude Blanc, antyder imidlertid at man kan være forberedt på å legge fram et nytt og forbedret bud for Xabi.

- Xabi Alonso? Det er en transaksjon vi vil jobbe videre med, og vi vil sammenligne det man andre mulige kjøp. Vi følger flere enn tre spillere. Vi er på jakt etter en talentfull midtbanespiller. Det finnes ikke mange slike og noen av dem er heller ikke tilgjengelige, sier Blanc.

- Vi må først snakke med klubben og siden med spilleren, og vi kommer bare til å gjøre en handel.

Liverpool og Rafa Benitez vil ønske å ikke måtte legge ut noe ekstra for å få Barry inn for Alonso, og at ytterligere salg kan skaffe midler til minst en spiller høyt oppe i transferhyllene. Mulige salg av Peter Crouch, Scott Carson og Jermaine Pennant er spillere man håper kan styrke transferbudsjettet.

David Silva hos Valencia er nevnt som et mulig kjøp, en type som vil kunne spille på begge flankene og også bak en ensom spiss om nødvendig, men som skal ha en prislapp på om lag £20M.


Forpliktelse overfor fansen
George Gillett antydet nylig at han og familien Hicks nå var noe mer på talefot enn hva tilfellet har vært de siste månedene. Hvis Benitez skal ha et konkurransedyktig transferbudsjett vil han være avhengig av at de amerikanske eierne, til tross for sine åpenbare finansielle problemer, stiller penger til rådighet for kjøp av nye spillere. Uten å komme med lovnader forteller Gillett at man har en forpliktelse overfor fansen, og at man ønsker å hjelpe Benitez til å gi dem sportslig suksess.

- Vi ønsker å ha tilstrekkelig med ressurser og ha god kommunikasjon med Rafa. Vårt håp er at vi kan få ytterligere fremgang. Vi må prøve å hjelpe Rafa til å bli mer konkurransedyktig i jakten på å vinne Premier League.

- Fotball er den ledende sporten på verdensbasis og det er sjokkerende å se hvor populære Liverpool er. Det overrasker meg, men det gir samtidig et utrolig ansvar. Vi har en forpliktelse overfor fansen.