Juventus forsøker å sikre seg Alonso

En Juventus-direktør skal i går ha ankommet Merseyside, hvor han skal ha forhandlet med Liverpool i fire timer i et forsøk på å hente Xabi Alonso til Serie A-klubben. Conal Platt skifter beite.

La Gazzetta dello Sport og to andre store italienske sportsaviser hevder i dag at Juventurs-direktør Jean-Claude Blanc har vært på Merseyside, hvor han angivelig hadde et møte med Rafael Benitez og Rick Parry i går, i håp om å sikre seg Xabi Alonso. Ifølge de italienske avisene skal det skille 5 millioner euro mellom det Juventus er villige til å betale og det Liverpool forlanger for midtbanespilleren. Engelske kilder melder at Liverpool forlanger £14M, mens Juventus har lagt inn et bud på £11M.

La Gazzetta dello Sport melder at klubbene vil fortsette samtalene i neste uke, og hevder at Juventus føler seg trygge på at de kan komme til enighet med Liverpool om 26-åringen etter at de i januar fikk lov til å hente Mohamed Sissoko fra Anfield-klubben.

Alonso, som nå har sluttet seg til Spanias EM-tropp, har som kjent kontrakt med Liverpool frem til sommeren 2012, og uttalte selv nylig at han forholdt seg til denne kontrakten.

La Gazzetta dello Sport melder at Juventus først sa seg villig til å betale 13 millioner euro, mens Liverpool forlangte 23 millioner euro. Men etter fire timer med forhandlinger skal avstandene klubbene i mellom ha blitt halvert. Da skal Juventus ha gått opp til 15 millioner euro, mens Liverpool gikk ned til 20 millioner euro.

Platt til Forest Green
Den tidligere Liverpool-junioreren Conal Platt har forlatt Weymouth til fordel for en annen non-league klubb, nemlig Forest Green. Den 21 år gamle angrepsspilleren har skrevet under en ettårskontrakt med sin nye klubb. Platt skrev under for Bournemouth da han ble frigitt av Liverpool for to år siden. Han har også vært innom både Morecambe og Rushden & Diamonds på utlån siden den gang.