Kapteinen sulten på nr. 100

Gerrard håper han bokfører sitt 100. mål for de røde i dag. Ikke bekymret for spissduoens måltørke. Tror Everton ønsker å slå tilbake. Ny midtbane kan være et problem for Everton.

Steven Gerrard trodde han hadde scoret sitt 100. mål for Liverpool mot Stoke, men dommer Andre Marriner annullerte for offside på Fernando Torres. Kapteinen håper at han kan nå den milepælen mot Everton.
- Dere kan se ut i fra hvordan jeg feiret hvor oppstemt jeg var etter å ha scoret mitt 100. Følelsen av at jeg trodde jeg hadde scoret var stor, men så var det et tilbakeslag å få det bortdømt for å være ærlig, sier Gerrard til Liverpool Daily Post.

- Forhåpentligvis behøver jeg ikke å vente lenge. Det ville vært fantastisk å score mitt 100. mot Everton.

- Alle vet hvor mye det betyr for meg å spille i et derby. Jeg har klart å score et par mot Everton tidligere, noe som har vært en utmerket følelse. Men jeg bryr meg mer om at vi vinner kampen enn at jeg scorer mitt 100. Jeg ønsker ikke å være egoistisk. Det jeg ønsker mest fremfor alt er at vi vinner.

Benítez tror at det kanskje ligger noe mer bak at Gerrards mål mot Stoke ble annullert.
- Kanskje hans mål mot Stoke ble annullert fordi skjebnen vil at han skal score sitt 100. mål mot Everton.

- Steven kan score i enhver kamp. Han er alltid en trussel. Kanskje det vil være bedre for ham å score på lørdag.

- Han er en spiller som besitter kvalitet, og ikke mange midtbanespillere kan score 99 mål i karrieren. Steven er kanskje den beste offensive midtbanespilleren.

Robbie Keane har ennå ikke funnet veien til nettmaskene i den røde drakten, og Fernando Torres sliter også med målformen etter å ha vært ute med skade.
- Det har vært mye snakk om Robbie de siste ukene, og folk har også nevnt at Fernando ikke fyrer på alle sylindere grunnet skaden hans, uttaler Gerrard.

- Men jeg tror det er den minste av våre bekymringer. De er to kvalitetsspillere selv om de ikke scorer så mye. De gjør likevel utrolig mye for laget.

- Man kan ikke holde kvaliteten tilbake for evig tid. Jeg er sikker på at målene er rett rundt hjørnet.

- Det er annerledes med Robbie enn med Fernando. Han er desperat etter en scoring. Kanskje er han litt engstelig og har gått litt til hodet hans.

- Jeg sa det forrige uke at hans første mål vil bli det viktigste. Når det kommer, så vil han score flere.

- Men det betyr ingenting om det er meg, Robbie, Fernando eller andre som scorer på lørdag, så lenge vi får tre poeng.

Kapteinen tror Evertons svake sesongstart kan være en ulempe for Liverpool i dagens oppgjør.
- Mange snakker om at Everton sliter defensivt, men i disse kampene betyr formen ingenting. Jeg vil ikke si at det er et godt tidspunkt å møte Everton. Det som skjedde med Everton vil kanskje være til deres fordel og mot oss. Det vil fyre opp deres spillere enda mer.

- Det handler alt om hva som skjer på dagen. Hver spiller vil glemme hva som har skjedd tidligere så fort man entrer banen.

- Derbyet er alltid annerledes. Det står lokal stolthet på spill. Ingen av spillerne ønsker å tape denne kampen.

Gerrard kan komme til å møte Derby-debutantene Marouane Fellaini og Segundo Castillo på Evertons midtbane.
- Fellaini spilte bra mot oss for Standard Liége, men når man får to nye spillere inn på den sentrale midtbanen, vil det ta noe tid for dem og laget til å bli vant med hverandre.

- Jeg har sett noen av Evertons kamper. Jeg synes Castillo har gjort det bra.

- Vi får se om vi kan utnytte noen svakheter i Everton-laget. Jeg er sikker på at de vil forsøke det samme med oss.

- Everton har noen virkelig matchvinnere på laget: Cahill, Yakubu, Arteta og nå Saha. Spillere jeg verdsetter. Så vi får være forsiktig.

Gerrard forventer en svært fiendtlig mottagelse på Goodison Park.
- Evertons supportere er veldig lidenskaplige. Jeg er en lokal gutt som forstår hva kampen betyr for begge lags supportere.

- Jeg er sikker på at det som skjedde på Goodison forrige gang vil gi enda mer krutt for anledningen.

- De er opprørt over utvisningen og straffesparkene. Jeg er sikker på at våre supportere hadde vært like lite begeistret hadde det vært motsatt.