Kastet gjenstander mot Gerrard

Marseille og deres supportere er under etterforskning av UEFA etter at det ble kastet gjenstander mot Liverpools kaptein. Kun den franske klubben risikerer straff etter episoden.

Marseille er nå under etterforsning, og kan risikere en reaksjon fra UEFA etter hvordan deres tilreisende supportere oppførte seg i går kveld. I første omgang ble Steven Gerrard bombadert av mynter og lightere da han skulle ta hjørnespark, og de fleste fikk med seg hendelsen - inkludert dommeren og UEFA.

- UEFA-delegaten vet hva som skjedde, og det er nå i hans hender, sier en talsmann for Liverpool FC.

En talsmann for UEFA uttalte seg også om episoden sent i går kveld.

- Hendelsen vil bli inkludert i både kampdelegatens rapport, og dommerrapporten.

UEFA-delegaten skal være klar over at kastingen kun kom fra Marseille sin tribunedel, og Liverpool risikerer ingen straff etter hendelsen.

Steven Gerrard tok hjørnesparkene og laget ingen scene av saken. Etterpå forklarte han hvorfor.

- Dette er noe for politiet å ordne opp i, ikke meg, uttalte han etter kampen.

Rafael Benitez roser sin kaptein for hvordan han håndterte situasjonen.

- Steven var veldig profesjonell, og det er noe UEFA-delegaten vil ha lagt merke til, sa Rafa.

Det var tydelig at Marseille hadde enkelte bråkmakere med seg i reisefølget sitt i går. I tillegg til kastingen av gjenstander inn på banen, zoomet TV-produseren flere ganger inn på supportere i borteseksjonen med tydelig aggresiv holdning, hvor enkelte faktisk hadde valgt å holde opp Everton-skjerf, med mål om å provosere. Dette er ikke slikt man er vant med å se av bortelag i europacup på Anfield, hvor det de siste årene har blitt vanlig at bortesupporterne og hjemmesupporterne står igjen og utveksler skjerf, synger sammen og applauderer i gjensidig respekt. Enkelte vil nok stille spørsmålstegn med hvor uskyldige Marseille-fansen faktisk var på skandalekvelden i Madrid 1. oktober.