Keane går for første nettkjenning

Keane håper å score sitt første mål i rødt. Han vil at laget finner tilbake til taktene mot Manchester United. Venner på hver sin banehalvdel.

Robbie Keane har ennå ikke scoret mål for Liverpool etter £20M-overgangen fra Tottenham i juli. Iren håper at han tegner seg på scoringslista mot Everton.
- Selvsagt er jeg ute etter å lage mitt første mål. Som spiss vurderes man ut i fra målene. Det ville vært fint å komme i gang i så henseende.

- Men jeg vil understreke at dette ikke handler om individualister. Laget er det viktigste. Det er også tilfelle denne helgen.

- Fansen er ute etter å få være den største skrytepave når de kommer tilbake på jobb på mandag. Det er vår jobb å gjøre alt vi kan så de kan få være det.

- Jeg er sikker på at stemningen vil bli fantastisk. Forhåpentligivs kan vi fortsette vår gode sesongstart og ta tre poeng. Jeg vet hvor lidenskapelig begge supporterkarer er og hvor desperate de vil være for at laget deres skal vinne.

- Det er en spesiell dag for alle i begge klubber, og for meg er det litt ekstra fordi det er mitt første.

- Hvis vi gjør hva vi gjorde mot United, er jeg sikker på at det ikke vil gå særlig galt. Man må jobbe hardt og være på hugget i disse kampene. Man må tjene sin rett til å spille fotball. Ingen kommer til å la deg stå der og gjøre det.

- Vi er selvsagt skuffet etter forrige helg da vi ikke klarte å slå Stoke. Vi hadde stort ballinnehav og mange sjanser, men den kampen er over nå. Det er viktig å konsentrere seg om neste kamp.

- Vi må ta fatt på kampen med de rette holdningene. Hver spiller må være beredt til å brette opp ermene og stå på. Det er slik disse kampene er.

- Everton er et godt lag. Vi vet helt og holdent at de er klare, men det vil vi også være. Det handler alt om hvem som presterer på dagen. Forhåpentligvis vil det bli oss.

Venner på hver sin banehalvdel
Xabi Alonso og Mikel Arteta er gode venner utenfor banen, men når Merseyside-derbyet sparkes i gang klokken 13.45 i morgen legges all vennskap til side.
- Vi er kamerater fra lang tid tilbake. Siden vi var små barn, forklarer Alonso til Liverpool Echo.

- Vi bodde i nærheten av hverandre, og vi pleide å spille fotball og tennis sammen.

- Mikel var svært dyktig også da. Man kunne se at han ville bli en god spiller. Man vet aldri hva som kommer til å skje i fremtiden, men han var stort sett alltid den beste spilleren i sin aldersgruppe.

- Etter så mange år er det en flott å møtes igjen i samme by, i et annet land, for hvert vårt lag på hver side av samme park.

Mikel Arteta kom til Real Sociedad i 2004 som Xabi Alonsos erstatter, men spilte bare 15 kamper for baserne.  De har ennå ikke spilt sammen på landslaget.
- Han er en veldig viktig spiller for Everton. Jeg vet ikke hvorfor han aldri har blitt tatt ut, kanskje fordi han ikke spilte så lenge i Spania. Det kan være en faktor.

Det var takket være Alonso at Arteta valgte å skrive under for Everton.
- Jeg ringte og spurte Xabi om byen og hvordan han bodde. Han sa han var veldig lykkelig her, uttaler Arteta.

- Jeg trodde faktisk at vi endelig skulle spille på samme lag da jeg reiste fra Rangers til Real Sociedad, men da hadde Xabi dratt til Liverpool.