Keane-interesse tiltar i styrke

Med Danny Guthrie og Peter Crouch solgt, samt Scott Carson på vei ut porten, håper Rafael Benítez å kunne stable et bud for Robbie Keane på beina.

Robbie Keane står fortsatt høyt på ønskelista til Liverpool-manager Rafael Benítez.The Times melder at Liverpool nå gjør seg klar for en tålmodighetsprøve for å hente Robbie Keane til Liverpool, etter at Peter Crouch og Danny Guthrie i går ble solgt til henholdsvis Portsmouth og Newcastle. Tottenham virker lite villige til å gjøre business med Liverpool dersom det er snakk om Robbie Keane, men de røde håper at det verken vil være like komplisert eller ta like lang tid som det har gjort med deres jakt etter Gareth Barry.

Det har aldri kommet noen offisiell uttalelse fra verken Keane eller Tottenham etter at Rafael Benítez noe overraskende bekreftet på en pressekonferanse at han ønsket å kjøpe deres spiss og visekaptein, noe som ifølge rapporter skal ha overrasket og forbannet hovedstadsklubben.

Rafael Benítez viser åpenlyst at det er lite penger å rutte med på grunn av sin kremmeraktivitet over småmynt, og det vil være hardt å se for seg hvordan Liverpool skal kunne stable et bud pålydende hele £20M på beina for den 28-årige landslagsspissen. Liverpool skal være mest lystne på å komme med et bud som også inneholder en spiller som kan skifte beite, men dersom Tottenham i det hele tatt vil vurdere å selge vil de ha de pengene som kreves, og intet annet. Til tross for dette skal fortsatt Benítez ha tro på at Keane kan sikres.

Likevel tyder lite på at Liverpool kommer til å gjøre noen nye fremstøt med umiddelbar virkning. Tottenham jakter som nevnt Espanyols Luís Garcia, og det er ventet at en slik avtale vil bli offentliggjort neste uke. Med Dimitar Berbatov, Darren Bent og Robbie Keane allerede i stallen, vil Rafa håpe at landsmannen kan være villig til å selge unna en av de da fire toppspissene han vil ha til rådighet.

Benítez vil få de £11M fra Crouch-salget som klingende mynst i transfer-kassa for å kunne handle inn en erstatter på spissplass, men med en fastlåst situasjon rundt Gareth Barry, er hele overgangsplanen til Rafael Benítez fortsatt på gyngende grunn, spesielt ettersom Juventus heller ikke har lagt inn noe offisielt bud på bordet for Xabi Alonso.

Rafa ønsker også at en eventuell overgang for Robbie Keane vil vippe til de rødes favør dersom spilleren selv uttaler at han ønsker å komme til Liverpool, slik som med Gareth Barry. Problemet er imidlertid at Juande Ramos vil være langt mer villig til å selge unna Dimitar Berbatov og Darren Bent før nøkkelspiller og visekaptein Robbie Keane får forlate hovedstadslaget.

Liverpool-keeper Scott Carson kan være på vei til enten Stoke, WBA eller Middlesbrough.The Times melder også at Newcastle måtte punge ut med £2.5M for å sikre seg Danny Guthrie fra Liverpool, noe som bekrefter gårsdagens spekulasjoner omhandlende overgangssummen. En annen mann som dagene er talte for i Liverpool, er Scott Carson, som ønsker å spille førstelagsfotball. Stoke og enten West Bromwich Albion eller Middlesbrough, som den andre klubben virker å være, sitter fastlåst i forhandlinger, selv om bud på £4M ligger inne. Det er imidlertid en pris Benítez ikke ønsker å slå seg til ro med, etter at Aston Villa, som opprinnelig var lystne på Carson, ikke viste like stor interesse etter nedturen i EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia og påfølgende dårlig form, samt høyt prisforlangende fra Merseyside-klubben.

Det virker klart at Liverpool må selge for å kjøpe, og dersom Liverpool får solgt Xabi Alonso kan det meste være på plass innen få dager. Juventus skal imidlertid ikke verdsette spanjolen like høyt som det gjør, og om de røde ikke får solgt sin midtbanemann, spøker det for Gareth Barry, som Martin O'Neill forlanger utrolige £18M for, sin overgang til Liverpool, siden Benítez vil bruke de få ekstra midlene han har til å styrke angrepet og spesielt vingene.