Kewell gir seg ikke uten sverdslag

Harry Kewell akter å bruke Australias landskamper mot Singapore og Kina til å overbevise Rafael Benitez om at han er verdt en ny kontrakt med Liverpool. Vingen avfeier Celtic-rykter.

Harry Kewell sluttet seg til den australske landslagstroppen på mandag, og mange spår at han vil være kaptein for Socceroos i privatlandskampen mot Singapore på lørdag. Vingen ser på denne kampen som første mulighet til å overbevise Rafael Benitez om at han fortjener en ny kontrakt med Liverpool.

Til den australske avisen The Daily Telegraph uttaler Kewell at han er skadefri og desperat etter kamptrening.

- Jeg har kontrakt med Liverpool ut denne sesongen, og jeg kjemper med nebb og klør for en ny, uttalte Kewell da han og hans landslagskolleger besøkte en australsk skole i Singapore i går.

- Jeg har den australske holdningen som sier at man aldri skal gi opp, og jeg vil kjempe for en ny kontrakt til siste slutt. Det beste for meg nå er å få spille noen kamper, slik at jeg kan komme i kampform igjen for Liverpool. Jeg har nå sjansen til å spille to kamper med landslaget, og Rafael Benitez var veldig glad for at jeg ville reise og spille disse to kampene, hevder vingen.

- Jeg må bare spille fotball nå. Jeg har vært gjennom oppturer og nedturer, og jeg skjønner nå hvor glad jeg er i sporten min. Det er det viktigste.

Kewell ble denne uken linket med en overgang til skotske Celtic, men hevder selv at han ikke vet noenting om det. Han innrømmer imidlertid at det kan bli aktuelt å lete etter en annen klubb, dersom det viser seg at han ikke klarer å komme til enighet med Liverpool om en ny avtale i løpet av de kommende månedene.

- Dette er første gang jeg hører ryktene om Celtic, og jeg har hørt mye rart i min tid som fotballspiller. Det er mange fantastiske klubber der ute, men nå konsentrerer jeg meg om lørdagens privatlandskamp mot Singapore, og deretter VM-kvalifiseringskampen mot Kina fem dager senere.

- Jeg har vært skadefri lenge nå, og har ikke stått over en eneste trening. Jeg føler meg sterk og i god form. Jeg ser virkelig frem til å spille kamp i helgen.

Kewells agent, Bernie Mandic, benekter også ryktene om Celtic overfor den australske avisen.

- Ingen som har noe med Harry å gjøre har snakket med noen fra Celtic om noe som helst. Dette er en fiktiv historie diktet opp av folk som ikke vet hva de snakker om, slår Mandic fast.