Kewell kjemper for ny kontrakt

Kewells kontrakt går ut til sommeren, og selv om de fleste forventer at han finner seg en ny arbeidsgiver, ønsker han selv å bli i klubben. PFA-sjef oppfordrer til respekt for dommerne.

Det var enorme forventninger til Harry Kewell da han kom fra Leeds United i 2003. Australieren ble omtalt som det mest spennende kjøpet siden 1990, og var meget bra i sine første måneder på Anfield. På grunn av mange langtidsskader ble han likevel aldri den suksessen på Merseyside som man hadde håpet og forventet, og det er få som tror han blir tilbudt en ny kontrakt når hans nåværende går ut til sommeren. 29-åringen er av de best betalte spillerne i klubben, og er for øyeblikket langt fra å være blant Rafa Benítez sine elleve.

Nå er Kewell skadefri, og har fått tillatelse til å reise til Asia for å spille for sitt hjemland for å få kamptrening, i stedenfor å bli på Liverpool og spille ligafotball. Han har likevel ikke gitt opp håpet om å bli i klubben.

- Jeg har kontrakt ut denne sesongen, og jeg kjemper for å få en ny. Jeg har den australske innstillingen om å aldri gi opp, og vil kjempe til slutten. Det beste for meg er å få spilt noen kamper, så jeg kan komme i topp kampform for Liverpool, sier Kewell til ITV.

- Jeg må bare spille fotball. Jeg har vært gjennom både gode og dårlige tider, og vet at alt jeg ønsker er å spille fotball, og det er det viktige, avsluttet den skadeforfulgte vingen.

PFA-sjef oppfordrer til respekt
Gordon Taylor er sjef i Professional Footballers Association, og oppfordrer i dag spillerne til å respektere mannen i sort. De siste månedene har det vært et stort samtaleemne at enkelte lag er raske til å omringe dommeren for å påvirke han, og dette er noe man vil ha slutt på. Det har til og med kommet forslag om å innføre regler som gjør at det kun er kapteinen som får prate med dommeren i kampens hete. Det er derfor naturlig at Taylor blir spurt om saken, etter at Javier Mascherano i går ble utvist for munnbruk.

- Den siste uka hadde vi en kampanje der vi oppfordret til respekt for dommerne, og jeg gjorde det klart at man skulle holde seg unna dommeren. Det er på tide at managere og spillere aksepterer ansvaret de har, for oppførselen deres på toppnivå påvirker hva som skjer ellers i fotballen, sier Taylor til radiostasjonen BBC Five Live.

Taylor sier at FA nå må gjøre mer for å få klubbene til å endre holdningen til dommere for spillere og lagledere.

- Vi har hatt flere møter med dommerne og FA, og når man ser et mønster som dette må vi gjøre noe. Det kan bli gjort ved sanksjoner og en opplæringsprosess. Vi hadde en stor kampanje på dette forrige uke, og siden beskjeden ikke har kommet gjennom, må den komme ut høyere og tydeligere.

Mange på Merseyside frykter nå at man vil straffe Mascherano ekstra for oppførselen på søndag, for å statuere et eksempel.