Kewell slipper operasjon

Harry Kewell slipper å gå under kniven, men vil være ute et par uker med sin nye skade. Tidligere stopper mener man er for avhengig av duo. Forsvarer ute for Arsenal. Statistikk før derbyet.

Harry Kewell pådro seg altså nok en skade, da han omsider skulle gjøre sitt forsøk på å spille seg i form og redde sin Liverpool-karriere. Australieren fikk lov av Rafa Benítez å reise til Asia for å spille seg i kampform, men pådro seg i stedet en lyskeskade. Skaden er dog ikke så alvorlig som man først fryktet, og doktor John Garvey mener Kewell vil kunne spille fotball igjen i starten av april.

- Jeg er tilbake om et par uker, sa Kewell til australske Daily Telegraph i går kveld.

- Som Socceroos-fysio Les Gelis sa, var det bare et lite problem, og det vil ikke sette meg ut av spill for lenge. Pim Verbeek og FFA har vært fantastiske med alt som har skjedd, og de kom seg i arbeid så snart de fant ut at det var et problem. De presset meg aldri. Alle i Australia gjorde alt de kunne for meg på kort varsel, og jeg vil takke alle som så etter meg, avsluttet Kewell, som ser ut til å måtte finne seg en ny arbeidsgiver fra sommeren av.

Tidligere stopper mener man er for avhengig av duo
Stephane Henchoz utgjorde i flere år en formidabelt stopperduo sammen med Sami Hyypiä. 33-åringen, som nå er i Blackburn Rovers, mener de røde nå har blitt litt for avhengig av superduoen Steven Gerrard og Fernando Torres. Duoen har som kjent scoret hele 30 av Liverpools 55 seriemål denne sesongen.

- Dersom Torres og Gerrard ikke spiller på sitt beste, er det vanskelig å se hvor målene skal komme fra. De behøver muligens to eller tre toppspillere dersom de har tenkt å utfordre toppen, sier sveitseren til BBC.

Som alle andre som blir intervjuet etter et Liverpool-tap, ble Henchoz spurt om hva han mente om Rafa Benítez sitt rotasjonssystem.

- Rotasjonssystemet i ligaen var ikke alltid det beste. De har spilt uavgjort for mange ganger, og dersom de holdt på sin beste ellever ville de ha vunnet flere kamper.

33-åringen kommer ikke til å bli involvert når Liverpool tar i mot Blackburn 13. april. Stopperen har slitt fælt med skader i år, og har vært ute siden september. Etter to mislykkede operasjoner nærmer han seg nå comeback, men vil neppe spille førstelagsfotball så tidlig.

Forsvarer ute for Arsenal
Arsenals nyinnkjøpte høyreback, Bacary Sagna, har vært en stor suksess etter sommerovergangen fra Auxerre. Backen med den utradisjonelle frisyren har nå pådratt seg en ankelskade som vil holde han ute av alle de tre oppgjørene mellom Arsenal og Liverpool tidlig i april.

- Han har en ankelskade, og han kommer til å være ute en stund. Jeg vet ikke nøyaktig hvor lenge, men jeg føler det dreier seg om minst tre uker, sa Arsene Wenger til Arsenal TV i dag.

Statistikk før Merseyside-derbyet
Dette blir 188. gangen lagene møtes i ligasammenheng. I de foregående oppgjørene har det endt med 66 Liverpool-seire, 56 Everton-seire, mens 55 ganger har endt med poengdeling.

På Anfield har lagene møttes 88 ganger tidligere i ligasamenheng, og det har endt med 37 Liverpool-seire, 23 Everton-seire og 28-uavgjorte.

I alle konkurranser har Liverpool vunnet 79 av de 204 møtene mellom lagene. De blå står med 64 seire.

Forrige gang en rød scoret hattrick i et av disse oppgjørene var da Ian Rush gjorde det på Goodison i november 1982. For Evertons del har det ikke skjedd siden Dixie Dean gjorde det på Anfield i 1931.

Dersom Liverpool vinner på søndag, vil det bli poeng nummer 3.000 i ligasamenheng på Anfield.

Dersom Dirk Kuyt gjør mål i kampen, vil han være den første til å score i begge oppgjørene (på Goodison og Anfield) en sesong siden Emile Heskey i 2000/01-sesongen.

Dersom Fernando Torres scorer, vil han tangere klubbrekorden med å score i seks hjemmekamper på rad. Tidligere har Fred Pagnam (1919), Roger Hunt (1964), Ian Rush (1983) og Michael Owen (1999) klar det samme.

Om Pepe Reina får tillit fra start, vil han stå sin hundrede kamp for Liverpool. Dersom han også klarer å holde buret reint, vil han slå klubbrekorden, og holde buret rent for 54. gang. Han deler for tiden rekorden på 53 clean sheets på de 100 første med Ray Clemence.

De røde jakter muligheten til å vinne begge oppgjørene mot Everton, som de klarte både i 2000/01 og 2005/06.

Både Fabio Aurelio og Alvaro Arbeloa kan spille sin 50. kamp for de røde.

Steven Gerrard er et mål i fra å passere 20. mål totalt for sesongen. Den bragden har han klart en gang tidligere i sin Liverpool-karriere.