Kewell ute i inntil tre uker

De første prognosene tyder på at Harry Kewell må regne med en rehabiliteringsperiode på inntil tre uker etter sin siste skade. Dermed begynner han å komme i tidsnød med tanke på ny kontrakt.

Harry Kewell reiste til Singapore og Kina med det australske landslaget i håp om å spille seg i god nok form til å vinne en ny kontrakt med Liverpool. I stedet kan oppholdet i Asia vise seg å bli den siste spikeren i kista når det gjelder hans fremtid på Anfield.

Kewell vil i løpet av kvelden returnere til Sydney sammen med resten av Australias tropp, etter at han måtte stå over 0-0 oppgjøret mot Kina grunnet en lyskeskade han pådro seg i privatlandskampen mot Singapore på lørdag. I Sydney vil Liverpool-spilleren bli grundig undersøkt, for å fastslå omfanget av skaden, før han settes på flyet tilbake til Merseyside. Det vil blant annet bli tatt flere scans av skaden.

Den australske avisen The Herald Sun melder at de første prognosene tyder på at det ikke dreier seg om noe annet enn en vanlig lyskestrekk. Det vil uansett bety at det kan gå opp til tre uker før vingen er aktuell for kamp igjen.

The Herald Sun skriver at Kewell nå vil returnere til Liverpool i løpet av noen få dager. Uansett kommer skadeoppholdet meget ubeleilig for ham. Han vil nå i beste fall få en måned på tampen av sesongen til å spille seg til en ny kontrakt med klubben. Hans nåværende avtale går som kjent ut etter sesongslutt.

- Dette er ikke en gammel skade som har blitt slått opp. Det er en helt ny skade på høyresiden av lysken, og vi tror det kun dreier seg om en vanlig strekk, siteres en talsmann for det australske fotballforbundet.

- Prognosene for skaden vil bestemme hvor lenge han vil oppholde seg her i Sydney. Dersom det ikke er noe alvorlig, slik vi forventer, vil han reise rett tilbake til Liverpool. Fotballforbundet har bestemt seg for at det vil være best både for Harry og Liverpool at han kommer til Sydney, hvor han vil bli undersøkt av folk han stoler på.

Kewell kjente visstnok at det strammet til i lysken allerede etter en halvtimes spill i Singapore, og ble byttet ut i pausen. Australierne mener at mye overvann på banen i Singapore lørdag kan ha bidratt til skaden.

I verste fall kan denne nye skaden bety at Kewell har spilt sin siste kamp for Liverpoool FC.