King Kenny har stor tro på de røde

Kenny Dalglish mener at supportere og spillere må nyte det å ligge på toppen av tabellen. Ingen grunn til engstelse. LFC har gjort store fremskritt i 2008, og han tror fortsatt at de kan gå til topps i år.

- Jeg vet det har blitt sagt i løpet av de siste par ukene at supporterne er nervøse og engstelige, og at det kanskje påvirker spillerne, men jeg går ikke med på den tankegangen, skriver Kenny Dalglish i sin månedlige spalte på liverpoolfc.tv.
  
- Toppen av ligaen er det beste stedet å være, ikke noe annet. Spillerne må nyte det å være der, og de må fortsette med å jobbe for å bli værende. Hvis de fortsetter å vinne kamper, vil ingen ta dem igjen. Det er så enkelt som det.
  
- Det du ikke ønsker å gjøre før kampene, er å tenke for mye på ligatabellen og ligaplasseringer. Du må prøve å beseire motstanderen. Du ønsker ikke å prøve å beseire deg selv i tillegg.

- Det er ingen grunn til engstelse blant fansen på noen måte. Vi har gjort store fremskritt i løpet av 2008, og vi har kommet i en posisjon der vi virkelig kan være utfordrere til Premier League-tittelen for første gang på mange år. Det er ikke noe å føle seg engstelig for.
  
- Spillerne går på banen før hver kamp med alle ambisjoner om å gjøre det så bra som mulig, og folk går gjennom telleapparatene med ønske om å støtte laget så godt de kan. Det er mye lettere når begge parter står sammen. Hvis det ikke går så bra, vil du få ett eller to stønn - som mot West Ham - men jeg er sikker på at disse personene gikk bort for en halvliter med sine kompiser etter kampen og sa til seg selv og andre at "vi er på toppen av tabellen".
  
- Det er flott å se ned på alle andre. Uansett hva du måtte tenke om prestasjonene eller spillere, ikke mist synet av det faktum at guttene har plukket flere poeng enn noe annet lag denne sesongen, og de har slått Chelsea og Manchester United underveis.

- Chelseas bortestatistikk er plettfri, men merkelig så har de slitt for hjemmepoengene hittil. Manchester United har møtt de "tre store" på bortebane. De har bare plukket opp ett poeng. Arsenal har gjort godt mot Chelsea og United, men tapt en rekke kamper mot andre lag. Det er vanskelig å forutse hvordan resultatene kommer til å bli fra uke til uke.

Hvem skulle ha trodd at vi har avgitt fire poeng hjemme i våre to siste ligakamper? Hvem skulle ha trodd at de fem beste ikke ville være i stand til å score et mål dem i mellom forrige helg?
  
- Fotball er full av overraskelser, men det er hvordan du gjenoppretter og reagerer på tilbakeslag som er viktig, og Liverpool må være positive.

- Selv om vi har hatt ett eller to tilbakeslag så langt, endrer ikke det min oppfatning fra pre-season om at dette er den beste sjansen vi har hatt til komme nær å vinne eller vinne Premier League-tittelen.
  
- Jeg sa det for tre eller fire måneder siden, og jeg står ved det i dag. Jeg tenkte på begynnelsen av sesongen at vi så virkelig sterke ut hele laget igjennom. Som sesongen har utviklet seg, har vi slått Manchester United og Chelsea. Det har bare styrket min tro på at vi kan klare det i år.
  
- Chelsea har vært ustabile. United har ikke vært i fyr og flammer, og de har fortsatt kamper i klubb-VM i Japan, noe som betyr at de vil ha kamper til gode. Arsenal sliter med å få en rekke med gode resultater.
  
- Vi kan ikke tape mange kamper. Vi slipper ikke inn mange mål. Vi har flere poeng enn noen andre etter 15 kamper. Jeg skulle bare ønske at vi scoret noen flere mål, fordi jeg har på følelsen av at kanskje målforskjellen vil vise seg å være viktig denne sesongen. I øyeblikket er den langt svakere enn Chelseas.