Kjernen til Rafa

En sesongstart uten rotering har skapt en fast oppstilling som Rafael Benitez har benyttet kun med små justeringer i Premier League og Champions League.

Liverpool har spilt seks ligakamper og to kvalifiseringskamper samt to oppgjør i gruppespillet i Champions League denne sesongen.

Fem spillere har vært på banen i alle de ti nevnte kampene, nemlig keeper Pepe Reina, høyreback Alvaro Arbeloa, krumtappen i midtforsvaret Jamie Carragher, arbeidsmauren Dirk Kuyt på høyresiden av midtbanen og sommerens største kjøp Robbie Keane.

Spissmakker Fernando Torres har bare mistet en kamp med skade, mens Steven Gerrard og Xabi Alonso også har vært ute på gresset ved ni av de ti anledningene. Hvis en legger til at Martin Skrtel har vært partner til Carra åtte ganger i det sentrale forsvaret har man altså ni av elleve spillere.

Det mest usikre i forhold til hva Rafa foretrekker er venstresiden. Andrea Dossena har riktignok spilt sju kamper, men skadeforfulgte Fabio Aurelio var tilbake i siste kamp mot PSV og følelsen er at brasilianeren er et lite hode foran for øyeblikket i kampen om venstrebacken. Albert Riera har også spilt de siste kampene på venstrevingen etter sin overgang fra Espanyol og synes å ha etablert seg på laget etter en bra start i helrødt.

Det største spørsmålet og den største utfordreren til dette laget foran kampen mot Manchester City i morgen vil være Javier Mascherano. Det energiske midtbaneankeret har fått en noe spesiell sesonginnledning med spill i OL og også skadeproblemer, men viste for eksempel mot Manchester United hvilken klassespiller han er. Han kan bli foretrukket foran Xabi Alonso til kampen mot City, eventuelt at Rafa benytter Steven Gerrard lenger fram på banen og hviler en av de offensive spillerne.

Ryktene går om Daniel Agger som etter en svak kamp i Liege mistet plassen til Martin Skrtel, og som siden har stått støtt i et gjerrig forsvar. Ut fra hvordan Benitez nå setter opp sine lag må en tolke det dit hen at dansken bare pent må være tålmodig og vente på sin sjanse så lenge de som er inne fra start presterer.

Ryan Babel er blitt superreserven som denne sesongen så langt kun har startet en kamp i liga eller Mesterliga, mens Yossi Benayoun er blitt en kreativ potet som kan spille på begge sidene av midtbanen og bak en ensom spiss.

Disse 16 spillerne pleier å være i troppen til Rafael Benitez, og i tillegg kan manageren disponere folk som rutinerte Sami Hyypiä, Lucas på midtbanen og venter på at Philipp Degen skal bli skadefri igjen.

Ungguttene på Anfield lar foreløpig vente på seg, og sammen med reservekeeper Diego Cavalieri må de i første omgang benytte Carling Cup og neste rundekamp mot Tottenham på å vise seg fram.

Rafael Benitez vil holde sin pressekonferanse foran kampen mot Manchester City i ettermiddag, og kan komme med hint der om han vil fortsette å benytte sin harde kjerne.