Klubben påføres en gjeld på £105M

Hicks akter å presentere de nye stadionplanene i morgen, samtidig som han offentliggjør at refinansieringsavtalen er på plass. Parry og Moores har klart å begrense klubbens andel av gjelden.

Liverpool Echo skriver i dag at Tom Hicks fortsatt er sikker på at han sammen med George Gillett får signert en refinansieringsavtale for lånet de tok opp da de kjøpte Liverpool FC i fjor. BBC antydet i går kveld at dette kom til å skje i dag. Hicks mener nå at avtalen vil være i boks i morgen.

Kilder som står Hicks nær skal ha fortalt Echo at det nå kun handler om å få på plass noen små detaljer sammen med The Royal Bank of Scotland og investeringsselskapet Wachovia. Hicks hevder fortsatt at han ikke er interessert i å selge klubben til DIC, og at han ikke er i ferd med å endre mening i så måte.

Hicks skal ha uttalt at han vil annonsere refinansieringsavtalen i morgen, og at han samtidig vil offentliggjøre planene for klubbens nye stadion.

- Tom er ikke i tvil om at avtalen med RBS og Wachovia vil gå gjennom, og han ser frem til å presentere det nye stadiondesignet, som er minst like spektakulært som lovet, siteres en kilde.

- Det er noen små detaljer som må ordnes når det gjelder refinansieringsavtalen, men ingen store greier. Det er egentlig ganske standard prosedyre for en avtale i denne størrelsesorden, legger denne kilden til.

Dersom avtalen skulle bli fullført i morgen, slik Hicks nå antyder, vil det medføre et lån på £350M. Det hyggelige er at, ut fra den avtalen som nå ligger på bordet, så vil ikke Liverpool FC bli belastet med hele denne gjelden. Echo mener å vite at klubben blir belånt med  £105M. Kop Investment, selskapet Hicks og Gillett opprettet da de tok over klubben i fjor, vil bli belånt med £190M, mens eierne personlig må garantere for £55M.

- Denne fordelingen representerer en liten seier for David Moores og Rick Parry, som virker å ha fått gjennomslag for at ikke hele gjelden blir påført klubben alene. Moores og Parry, som fortsatt sitter i klubbens styre, nektet å fire på kravene i så måte, og dette er en av årsakene til at refinansieringen har dratt i langdrag. Hadde de kapitulert, ville Liverpool FC sannsynligvis blitt belastet med en gjeld på £350M, skriver Echo.

- Skulle duoen en gang i fremtiden bli fjernet fra styret, er det imidlertid intet hinder i veien for at hele gjelden da vil bli ført over på klubben, advarer lokalavisen.

Dersom Hicks får refinansieringsavtalen på plass i morgen, som planlagt, er hans neste trekk å låne ytterligere £300M for å finansiere byggingen av det nye stadionanlegget.