Kremmeren Rafa

Rafael Benitez jobber hardt for å få mest mulig ut av sitt tilsynelatende begrensede transferbudsjett, og vil ikke fire på salgssum for Xabi Alonso og Scott Carson.

Hvor stort netto transferbudsjett er for Rafael Benitez denne sommeren gjenstår å se, men det synes liten tvil om at manageren har fått beskjed om at han må selge spillere for å kunne finansiere den ønskelisten som han har gitt klubbens ledelse.

Foreløpig er Philipp Degen klar på Bosman, men de røde har lagt inn bud på Gareth Barry og det virker klart at Andrea Dossena hos Udinese er klubbens førstevalg i jakt på en ny venstreback.

I tillegg er det ventet at Rafa ønsker seg en ving, en spiss og en reservekeeper. Albert Riera hos Espanyol er nevnt som en mulig venstreving, mens rutinerte spillere som Maik Taylor og Ulrich Rame er mulige vikarer for Pepe Reina.

Spillere som ventes å være på vei ut er blant annet Peter Crouch, John Arne Riise, Jermaine Pennant og Scott Carson. Med Barry på vei inn ryktes det også om at Liverpool er klar til å selge Xabi Alonso.

Liverpool Echo skriver i dag at det kan bli aktuelt å la Alonso gå hvis Juventus eller andre klubber er villig til å betale minimum £15M. Det skal være beløpet som Aston Villa forventer å få for Gareth Barry. I tillegg er det nevnt en pris på £8M for Andrea Dossena.

Ifølge Echo har ikke Juve kommet med et formelt bud på Xabi, men avisen bekrefter at Benitez sist tirsdag hadde samtaler med klubbens representant Jean-Claude Blanc.

Rafa bekrefter i tillegg til avisen at man ikke kommer til å fire på en salgssum som man tidligere har blitt enig med Aston Villa om for Scott Carson, klubben hvor keeperen sist var på utlån til fra Liverpool.

- Dette er et spørsmål klubbene i mellom. Vi ble enige med Aston Villa om et beløp i fjor, sier Benitez.

- Beløpet har vært der i en sesong, slik at det ikke er korrekt om at det dreier seg om en ny sum. Vi ble enige med Martin O'Neill, og slik er situasjonen.