Kun fokus på avansement

Rafa tenker kun på sølvtøy, ikke på de viktige inntektene fra CL. Ingen kjøp før i morgen. Benítez og Bölöni mener presset ligger på Liverpool. Liège stiller forsterket, og frykter Torres og Gerrard.

Rafael Benítez mener sølvtøy og ikke penger er den motiverende faktoren når Liverpool i kveld skal forsøke å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League. Hvis de røde skulle ryke ut, kan det bety £12M mindre i inntekter. Det kan muligens ødelegge for managerens fremtidige transferplaner.
- Jeg liker å snakke om trofeer. Det er hovedtingen. Men Champions League handler også om penger. Man må se på de to tingene sammen. Vi er her for å vinne titler, ikke for å tjene penger.

- Jeg sier alltid til spillerne at dersom de vinner kamper, så vinner de trofeer. Da vil de også få høyere lønn og mer penger. Vi har behov for å vinne sølvtøy så vi vil bli bedre på alle disse områdene.

- Avhenger vår økonomi på noen måte av om vi går videre?. Nei, jeg tror ikke. Det handler ikke penger, det handler om å vinne.

- Vi vet at Champions League er en fantastisk turnering. Det er virkelig, virkelig viktig med avansement og at vi kan gå til kampen mot Aston Villa med selvtillit.

Liverpool og Espanyol skal være enige om en overgangssum for Albert Riera. Rafael Benítez kunne i går fastslå at ingen ny spillere kommer før tidligst torsdag.
- Jeg kommer ikke til å hente noen i dag eller i morgen. Så nå bør alle konsentrere som om jobben som ligger foran oss, og det er å sikre at Liverpool når gruppespillet.

Standard Liége fikk meget god støtte av sine supportere i Belgia. Nå vil Liverpool få minst like god støtte på Anfield.
- Våre supportere støtter alltid laget. De vet hvor viktig denne kampen er for laget. De vil støtte dem fra første minutt til slutt. Det er alltid deres måte. Man kan ikke si noe om fansen - de er de beste.

- Dersom jeg ble spurt 100 ganger om vi vinner på Anfield og går videre til Champions League, vil jeg svare ja 100 ganger. Det er en bonus for oss å spille på Anfield. Vi må gjøre det bra for våre folk.

Rafael Benítez vet at presset ligger på hjemmelaget foran kveldens kamp på Anfield. Standard Liège har alt å vinne.
- Jeg har vært i deres situasjon som manager flere ganger tidligere. Når man er et mindre lag mot et større lag, har man ingenting å tape. Man kan spille uten press. Spillerne går ut der for å gjøre sitt beste og nyte det. Det er langt vanskeligere for de større lagene.

- Jeg er ikke veldig nervøs. Man kan forsøke å konsentrere seg og tenke på hvilket råd man kan gi spillerne. Jeg blir ikke nervøs før kampene, men det er mer spenning enn noe annet.

Benítez fikk også spørsmål om hvorfor Ryan Babel er påmeldt til Champions League-kvalifiseringen og ikke Javier Mascherano og Lucas Leiva. Alle tre deltok i de olympiske leker.
- Det er svært enkelt. Vi må ha åtte britiske spillere på listen. Man må bestemme seg på forhånd. Vi måtte vurdere hvem som mest sannsynlig kom til finalen. Vi satte Ryan Babel på listen. Mascherano og Lucas utelot vi.

Benítez synes at samarbeidet mellom Torres og Keane blir stadig bedre.
- Hvis man analyserer kampene de har spilt sammen, så er den siste mye bedre når det kommer til forståelse. Laget spilte ikke bra. Når ingen av spillerne scoret, så vil folk snakke. Man kan se at de beveget seg bedre og hadde noen pasninger sammen.

Liverpool Daily Post tror Martin Skrtel spiller fra start for å nøytralisere Standards spiss Dieumerci Mbokani.
- Mbokani er en god spiss. Han har fart og ferdigheter. Vi må være sterke i forsvar. Vi vet også at de holdt buret rent i helgen. De er også gode i forsvar, så vi har behov for å forbedre angrepsspillet vårt.

Standard Liège skal gjøre sitt ytterste for å gå videre, men manager Laszlo Bölöni mener at de stor overfor en formidabel oppgave.
- Vi skal forsøke vårt beste. Skulle vi klare å gå videre, så vil det bli rangert som det største sjokket av et belgisk lag i Europa på 40 år.

- Alt jeg hører er hvor dårlig Liverpool spiller i øyeblikket. Men da jeg så på Premier League-tabellen på lørdag kveld, så er jeg ganske sikker på at de lå på topp med maksimum poeng. Det er litt av en dårlig start.

Bölöni frykter duoen Torres/Gerrard.
- Det som bekymrer meg er samarbeidet mellom Fernando Torres og Steven Gerrard. De er to fine spillere. De har en forbindelse, noe de har fått til ganske fort som spillere. Det er veldig viktig for Liverpool. De kjenner hverandres spill veldig bra.

- Men Liverpool kan være farlig fra enhver del av banen. Vi må være forsiktige.

Liège ser ut til å kunne stille et sterkere lag enn for fjorten dager siden. Belgierne har forsvareren Oguchi Onyewe, som tidligere har vært i Newcastle, tilbake fra suspensjon. Wilfried Dalmat var tvilsom grunnet skade, men midtbanespilleren trente på Anfield i går sammen med resten av troppen. Det kan også bli plass til den serbiske angriperen Milan Jovanovic. Han ble ikke benyttet i det første oppgjøret fordi spilleren var et mulig salgsobjekt. Både PSV Eindhoven og Marseille har vært interessert. Liège ønsket ikke at spilleren skulle bli cup-tied.

Bölöni mener presset er på Liverpool.
- Det ligger mer ansvar på Liverpool for å vinne og gå videre enn det er på oss. Presset er på dem. Hvis vi scorer, så vil det bli enda vanskeligere og mer press på dem. Jeg kan ikke se at kampen går til straffesparkkonkurranse. Vi må score, de må score. Jeg forventer at begge lagene angriper.