Kuyt drømmer om EM

Dirk Kuyt drømmer om å spille for Nederland i sommerens EM-sluttspill, men føler seg langt fra trygg når troppen skal reduseres fra 30 til 23 mann. O'Neill ringte Benitez angående Barry.

Etter å ha blitt tatt ut i den foreløpige EM-troppen til Nederland i går, håper nå Dirk Kuyt at han får være med til Østerrike og Sveits etter å ha dokumentert god form for Liverpool i en kantrolle denne våren. Nederland har nå tatt ut en tropp på 30 mann til EM. Denne vil bli trimmet ned til 26 spillere den 16.mai, før den igjen kuttes til 23 spillere den 28.mai.

- Først hadde jeg håp om å komme blant de 30, og nå ønsker jeg selvsagt å bli med til EM, uttalte Liverpool-spilleren til Radio 538 i hjemlandet i dag.

- Jeg håper Marco van Basten fortsatt vil ha meg i tankene. Jeg må selvsagt vise meg verdig til en plass ute på banen, men det mener jeg at jeg har gjort i de siste kampene. Men det er ikke lett for treneren heller. Vi har mange gode angripere, men jeg mener at jeg vil være en god mann å ha i troppen, la han til.

Kuyt innrømte imidlertid at det er lenge siden han har vært i kontakt med Van Basten, og fant ut at han var en av de 30 via tekst-TV!

- Slik har det vært i flere år. Du finner ut om du er ute eller inne via tekst-TV. Jeg har funnet ut at Van Basten var tilstede på Champions League-semifinalen mot Chelsea. Han snakket med Ryan Babel etterpå, men jeg så ikke noe til ham.

Kuyt ble droppet av Van Basten da han slet med formen tidligere i sesongen, men håper nå at han er inne i varmen igjen.

- Det er EM kun hvert fjerde år. Det var ikke trivelig å være satt ut av troppen i noen kamper etter tre år på landslaget. Jeg håper fortsatt jeg får bli med til sluttspillet. Det er synd at vi ikke klarte å nå en ny Champions League-finale med Liverpool. Jeg føler meg i god form, etter å ha vært langt nede en stund grunnet personlige problemer. Men det har jeg lagt bak meg nå, og har funnet tilbake til formen, avsluttet Kuyt og hadde selvsagt farens død i tankene.

O'Neill tok telefon til Rafa
I dagens Birmingham Mail kommer det frem at Aston Villa-manager Martin O'Neill på fredag ringte Rafael Benitez for å diskutere Gareth Barry. Villa-manageren skal også ha hatt en samtale med Barry, for å overbevise sin kaptein om å bli på Villa Park.

O'Neill ringte Benitez for å lufte sin misnøye med at Liverpool lekket informasjon om de rødes bud på Barry til pressen. Aston Villa mottok torsdag kveld en fax fra Liverpool, der flere spillere ble tilbudt i bytte mot Barry.

Birmingham Mail hevder at Barry nesten helt sikkert vil forsvinne til Liverpool, og hevder fortsatt at Peter Crouch og £8M vil gå motsatt vei.

- Gareth Barrys spill kan ha blitt påvirket av dette. Det er jeg nesten sikker på. Jeg har snakket kort med ham om saken, og vi skal holde skikkelige samtaler etter sesongslutt. Jeg snakket med Rafa på fredag, men jeg vil ikke gå inn på hva som ble sagt. Jeg ønsker ikke flere forstyrrelser nå.

O'Neill innrømmer overfor lokalavisen at han ikke kan stå i veien for Barry dersom spilleren ønsker seg bort fra Villa Park.

- Vi vil gjøre vårt ytterste for å beholde ham. Han har fortsatt to år igjen av sin kontrakt. Men du ønsker ikke å beholde en misfornøyd spiller så lenge, så det er mye som må diskuteres. Nå er det best å la ting få roe seg, slik at Gareth får samlet tankene sine. Jeg snakket med ham på mandag. Jeg ønsker ikke å si noe om hva som ble sagt, men vi ble enige om å vente til sesongen er over.

- Gareth er fullt klar over hvor høyt vi verdsetter ham. Han har tjent denne klubben i 10 år, og er hjertet i dette laget. Liverpools utspill var dårlig timet og langt fra velkomment på et slikt tidspunkt. Jeg hadde ventet mer av en klubb som Liverpool.