Kuyt får EM-plass?

Dirk Kuyt scoret for Nederland og bør ligge godt an for å få plass i EM-troppen. David Martin leies ut? Degen kan være tvilsom til EM-plass. Transferrykter.

Mål gir EM-plass?

Liverpools nederlandske landslagsspiss Dirk Kuyt scoret I 3-0-seieren over Ukraina lørdag. Nå håper han at dette har overbevist landslagssjef Marco van Basten nok til å få plass i EM-troppen som vil tas ut i morgen.

Dirk har lenge vært utelatt fra nederlendernes tropp, men er inne i den foreløpige troppen til EM. Denne vil bli innskrenket til en 22-mannstropp mandag. Liverpool-angriperen sto for 1-0-målet i privatlandskampen mot Ukraina.

- Jeg er glad for å være en del av laget igjen. Vi fremsto som et lag igjen, men ble slitne mot slutten. Dette er naturlig i og med den siste tidens anstrengelser, sier han til den nederlandske avisen De Telegraaf.

Nå håper oransjetrøyene på suksess i Sveits og Østerrike. Nederland er i gruppe med Frankrike, Romania og Italia.

 

Degen ute?

Phillipp Degen, som er klar for Liverpool og slutter seg til laget 1. juli spilte ikke i Sveits sitt møte med Martin Skrtels Slovakia (Martin spilte ikke). Degen er skadet og dette sår nå tvil om høyrebacken blir klar i tide til å rekke EM.

Også Sveits har frist til tirsdag med å ta ut sin spillertropp, og til tross for at han har spilt landskampene i vinter, sår skaden tvil om han rekker mesterskapet. Sveits er i gruppe med Tyrkia, Portugal og Tsjekkia i sitt eget EM.

Martin lånes ut?
Liverpools unge keeper David Martin (bildet) blir etter all sannsynlighet lånt ut neste sesong. Ifølge rapportene er det Championship-klubbene Ipswich, Watford og Blackpool som står lengst fremme i køen over mulige klubber som ber om Martins tjeneste som burvokter.

Transferrykter
Ifølge søndagens rykter i avisene byr Newcastle tre millioner pund for John Arne Riise. Liverpool skal ifølge The People forsøke å skaffe de tolv millioner pundene som kan gjøre Blackburns David Bentley tilgjengelig. Ifølge flere aviser kan Liverpool hente Albert Riera for fem millioner pund og Andrea Dossena for åtte millioner pund. Sebastian Leto kan bli brukt som mulig agn. Dossena har imidlertid ikke bestemt seg for om han vil forlate Italia til fordel for England. Napoli og Fiorentina er også interessert i Udinese-backen. Middlesbroughs Stewart Downing, Newcastles Obafemi Martins og Manchester Citys Michael Johnson er andre spillere som linkes til en framtid i helrødt.