Kuyt fikk en halvtime

Dirk Kuyt spilte den siste halvtimen da Nederland slo Romania i kveld. Han er dermed en av tre nederlendere som har vært involvert i alle tre gruppespillkampene i EM. Spania møter Italia.

Dirk Kuyt fikk en drøy halvtime på banen da Nederland i kveld slo Romania 2-0 i sin tredje og siste gruppespillkamp i EM. Liverpool-spilleren entret banen etter 61 minutter, og innsatsen var som vanlig upåklagelig uten at han klarte å markere seg nevneverdig.

Innhoppet medførte at Kuyt er en av bare tre nederlendere som har vært involvert i samtlige tre gruppespillkamper. Bare midtbanespilleren Orlando Engelaar har fått mer spilletid av hollenderne så langt i mesterskapet.

Nederland vil som gruppevinnere i gruppe C møte enten Sverige eller Russland i kvartfinalen. Hvem det blir avgjøres når disse lagene møtes innbyrdes i morgen kveld.

Spania, med fire Liverpool-spillere i troppen, er som kjent allerede gruppevinnere i gruppe D, og får nå Italia som motstander i kvartfinalen etter at italienerne beseiret Frankrike 2-0 i den andre kampen i gruppe C i kveld.