Kuyt frykter ikke Arsenal

Dirk Kuyt har stor respekt for Arsenal, men går likevel til verket på Emirates i kveld uten frykt. Hollenderen håper Liverpools rutine i Champions League skal bli utslagsgivende.

Dirk Kuyt sier til Liverpool Echo at han og hans lagkamerater har intet å frykte når de møter Arsenal i London i kveld.

- Arsenal er et godt lag som spiller god fotball, så vi må gi dem den respekten de fortjener. Men vi har de siste årene slått Barcelona på Nou Camp og Inter Milan på San Siro, så vi behøver ikke frykte noen, uttaler hollenderen.

- Vi har masse erfaring fra Champions League, etter å ha møtt mange gode lag. Vi har tro på at vi kan slå hvem som helst i denne turneringen.

- Det som skjedde i fjor hører historien til nå. Vi møtte Arsenal tidligere i sesongen og spilte 1-1. Jeg mener vi har forbedret oss siden den gangen. Vi vet vi er i stand til å score på Emirates, etter å ha gjort mål på steder som Nou Camp og San Siro. Vi satser definitivt på å få med oss et bortemål.

Echo gjentar for øvrig i dag det vi skrev i går, nemlig at Javier Mascherano definitivt starter kveldens kamp, og at Fabio Aurelio og Alvaro Arbeloa begge er høyaktuelle for startelleveren igjen. Disse tre spillerne var som kjent ikke involvert i søndagens lokaloppgjør mot Everton.

- Du føler deg aldri sliten når du spiller i kamper som derbyet og den mot Arsenal i kveld. Dette er kamper du ønsker å spille i, og som vi er veldig heldige som får spille i for Liverpool. Ved slike anledninger holder du det gående for fansen, sier Kuyt.

- Når du vinner, føler du deg alltid bedre, og på søndag tok vi en god seier som gjør at vi går til kveldens kamp med en god følelse.

- Vi vet hvor gode Arsenal er. De har spillere som Fabregas, Adebayor, Van Persie og Gallas, så dette blir en stor test for oss. Ser man bort fra Manchester United-kampen så har vi dokumentert god form den siste tiden, og dette satser vi på å ta med oss inn i kveldens kamp.

- Dette er en spennende periode å være Liverpool-spiller. Vi startet uken bra med seier over Everton, og nå må vi fortsette på samme måte mot Arsenal. Vi vil jobbe like hardt som vi har gjort hele tiden, og klarer vi det vil vi ha en sjanse.

- Du vet at en kvartfinale i Champions League blir en tøff test. Alle lagene som er igjen er gode, men vi må konsentrere oss om å gjøre jobben vår og dra fordeler av den erfaringen vi har i turneringen.

Kuyt spiller nå mer ute til høyre enn han var vant med fra Nederland, men han insisterer på at han gjør den jobben han blir satt til å gjøre.

- Det er en annen rolle, men jeg trives med den ettersom laget spiller så bra. Det er det viktigste. Jeg spiller nå i en posisjon der du ikke får like mange sjanser som du gjør når du spiller på topp, men jeg har likevel gjort et par mål og hatt noen målgivende pasninger. Som sagt er dette en spesiell tid for en Liverpool-spiller, og jeg er glad bare jeg får spilletid.