Kuyt roser amatørene

Dirk Kuyt roser i dag amatørene fra Havant. Samtidig er han imponert over Yossi Benayoun, som har gjort to hat-trick denne sesongen. Celtic linkes til Hyypiä. Roberts skiftet beite igjen.

Dirk Kuyt roser prestasjonen til amatørene fra Havant & Waterlooville på Anfield i går. Laget fra nivå 6 i engelsk fotball tok som kjent ledelsen to ganger, før Liverpool slo tilbake og vant 5-2.

- De var utrolige. Når et amatørlag tar ledelsen 1-0 og 2-1 mot Liverpool, gjør de en ekstraordinær prestasjon, og vi kan ikke annet enn å gi dem ros for måten de spilte på, uttaler Kuyt til liverpoolfc.tv.

Nederlenderen innrømmer at Liverpool-spillerne var sjokkerte over den gode førsteomgangen til amatørene, og manager Rafael Benitez skal ikke ha vært spesielt blid over innsatsen til sitt lag i pausen.

- Vi trodde det nesten ikke. Vi hadde ikke forventet å slippe inn to mål i denne kampen, og jeg tror vi kan prise oss lykkelige for at vi spilte bedre i andre omgang. Vi måtte yte mer etter de første 45 minuttene. Manageren hadde en del å si i pausen, og jeg tror alle var skuffet over stillingen ved pause. Vi visste vi måtte spille bedre, og det gjorde vi.

De røde ble på mange måter reddet av Yossi Benayoun, som kunne ta med seg matchballen hjem etter å ha gjort hat-trick. Dette var hans andre hat-trick for Liverpool denne sesongen. Det første kom i 8-0 seieren over Besiktas i Champions League. Kuyt mener at israeleren har gjort seg positivt bemerket siden overgangen fra West Ham i sommer.

- Når du gjør to hat-trick i din første sesong i en klubb, er det virkelig imponerende. Han gjorde tre gode mål i går, og jeg syntes han fortjente å bli hedret som banens beste spiller.

Det var Kuyt selv som erstattet israeleren, da Benitez bestemte seg for å ta matchvinneren av banen etter 72 minutter. Nederlenderen hadde sjanser til å gjøre mål selv også på sine knappe 20 minutter på banen, men har fortsatt til gode å finne nettmaskene siden kampen mot Marseille tidlig i desember.

- Jeg traff tverrliggeren med en heading, så jeg var litt uheldig med den. Men jeg tror målene vil komme. Jeg må bare jobbe hardt og være forberedt når jeg får ballen, avslutter han.

Celtic linkes til Hyypiä
Sami Hyypiäs kontrakt med Liverpool går som kjent ut ved sesongslutt, og i dag linkes finnen til Celtic i flere engelske søndagsaviser. Det blir påstått at den skotske toppklubben har kommet med en forespørsel om 34-åringen, som har spilt 28 kamper for Liverpool så langt denne sesongen.

Roberts til Weymouth
Keeperen Dave Roberts ble frigitt av Liverpool sist sommer, og endte da opp i walisiske Bangor City. Der ble han imidlertid bare i et halvt år, da han under transfervinduet nå i januar har skrevet under for den engelske non-league klubben Weymouth.