Kuyt ser fremover

Dirk Kuyt ønsker ikke å dvele for mye ved tapet for Spurs, men ønsker å ta med seg det positive spillet til morgendagens kamp mot Atletico. Ellers er han fornøyd med spissmakker Robbie Keane.

Dirk Kuyt sier til Echo i dag at Liverpool må bli mer kliniske foran mål. Uttalelsen kommer naturligvis etter sjansesløseriet på White Hart Lane i helgen. Selv var han som kjent den eneste røde som fant veien til nettmaskene, med en scoring allerede etter tre minutter.

- Vi startet kampen bra, og tok ledelsen tidlig. Etter det kontrollerte vi kampen. Vi burde ha avgjort det hele til vår fordel i andre omgang, ettersom vi hadde fire store sjanser som vi ikke tok vare på. Så får Spurs to mål mot spillets gang, og vi taper kampen, forklarer nederlenderen.

- Det er helt utrolig, ettersom vi spilte så bra i store deler av kampen. Men så kom selvmålet og deretter mål nummer to etter et innkast. Slikt skjer i fotball, men vi må lære oss å ta vare på sjansene våre.

Tapet for Tottenham var første gang i Benitez' regjeringstid at Liverpool har tapt en ligakamp som de har ledet ved pause. Og det var det første tapet på over et halvt år. Nå mener Kuyt at det er viktig at de røde rister av seg skuffelsen med en gang.

- Nå må vi tenke på fremtiden, og legge dette tapet bak oss. Vi er fortsatt á poeng med ligalederen. Men neste gang vi spiller en slik kamp, må vi ta vare på sjansene og avgjøre det hele tidlig. Tapet var tøft å takle, ettersom det var så ufortjent.

- Vi må bare se fremover til kampen mot Atletico Madrid. Manageren har poengtert at vi må reise oss etter tapet, og han har rett. Vi kan ikke fokusere bare på det negative, ettersom vi gjorde mye riktig mot Spurs og det var mye positivt å ta med seg fra kampen. Nå må vi bare holde det gående.

Ellers takker Kuyt lagkamerat Robbie Keane for at han nå finner veien til nettmaskene mer regelmessig enn på lang, lang tid. Så langt har hollenderen gjort fire ligamål, samt at han har notert seg for to scoringer i Champions League. Dermed er han Liverpools toppscorer foran Fernando Torres. Robbie Keane har vært involvert i forspillet til fire av Kuyts scoringer.

- Jeg har fått flere fine målgivende pasninger fra Robbie. Av de seks scoringene jeg har gjort, tror jeg at han har stått for forarbeidet til fire av dem. Jeg har fortalt ham at han gjerne må fortsette slik, sier Kuyt til Liverpoolfc.tv.

- Det går bra for meg personlig for øyeblikket, og nå håper jeg å være involvert i så mange kamper som mulig. Jeg elsker fotballen, og å spille for Liverpool og ligge øverst på tabellen er alt jeg drømmer om. Forhåpentligvis fortsetter det slik.

- Vi var virkelig uheldige mot Tottenham, men vi har tapt bare en kamp og var også det beste laget i den. Nå satser vi på å vinne hver kamp vi spiller fremover. Vi er i stand til det.