Kuyt trives ute til høyre

Dirk Kuyt har funnet seg godt til rette i sin nye rolle ute til høyre i 4-2-3-1-systemet til Benitez, og er nå mer opptatt av å slå målgivende pasninger enn å notere seg for scoringer selv.

Etter at Rafael Benitez la om til et 4-2-3-1-system tidligere i vinter har Dirk Kuyt konsekvent blitt benyttet ute på høyresiden i Liverpool-angrepet. Det bekymrer ikke nederlenderen at han nå synes å bli omskolert fra å være spydspiss til å bli flankespiller.

- Jeg liker egentlig ikke at det settes noen merkelapp på meg. Høyre midtbanespiller, høyreving, spiss eller hengende spiss. Kall det hva du vil, uttaler Kuyt til liverpoolfc.tv i dag.

- Sannheten er vel at jeg nå har litt av alle disse posisjonene i mitt spill. Jeg kan spille både spiss, hengende spiss, på høyre og på venstre. Jeg trives med å gjøre dette på min måte, sier han.

- Det er ikke akkurat nytt for meg å spille på høyresiden. Jeg spilte i en slik posisjon i to år på det nederlandske landslaget, og også i halvannet år for Utrecht. Jeg vet jeg er i stand til å spille der, så for meg dreier det seg egentlig ikke om å lære noe nytt.

- I den nye rollen jeg har fått i Liverpool må jeg jobbe virkelig hardt både i angrep og i forsvar. I stedet for hele tiden å søke etter avslutningsmuligheter, ser jeg nå mer etter å slå innlegg for de andre spissene.

- Jeg vil selvsagt få sjanser selv også, men trolig ikke så mange som når jeg spilte i midten. Jeg har vært ganske godt fornøyd med spillet mitt etter at jeg ble flyttet ut på høyresiden. Jeg har gjort noen mål og har også bidratt med målgivende pasninger, så jeg føler det går bra.

- Jeg følger hele tiden med på hvor mange målgivende pasninger jeg klarer å bidra med. Som jeg har sagt, så er disse like viktige for meg som scoringene, og jeg har notert meg for ganske mange så langt. Det har blitt et par i det siste også. Jeg har trolig 5-6 assists etter at jeg ble flyttet ut på høyreflanken, og det er ikke dårlig.

- Uansett hvor jeg spiller, så jobber jeg hardt for laget. Målet er å hjelpe laget til å vinne så mange kamper som mulig. Det er hva dette handler om. Jeg var fornøyd med å bli toppscorer og årets spiller i Holland, men jeg skulle gjerne ha byttet alle mine personlige utmerkelser med et ligamesterskap eller et cuptrofé med Liverpool. Fotball er en lagsport, og man vinner ting sammen. Det er hva jeg liker med denne sporten, avslutter nederlenderen.