Kuyt vil ta fjerdeplassen så fort som mulig

Dirk Kuyt føler at Liverpool er på god vei til å sikre seg fjerdeplassen i Premier League etter helgens kamper, og ønsker å ha dette i boks så fort som mulig.

Dirk Kuyt sier til liverpoolfc.tv at han har god tro på at Liverpool nå tar fjerdeplassen i ligaen etter helgens seier over Blackburn. De røde økte som kjent forspranget ned til Everton til fem poeng, ettersom de blå spilte uavgjort mot Birmingham på lørdag. Med kun 12 poeng igjen å spille om, er oddsen på Liverpools side.

Helgens seier var Liverpools syvende strake ligaseier på Anfield. Nå ønsker Kuyt at han og hans lagkamerater skal sikre seg den forgjettede fjerdeplassen jo før jo heller.

- Det var virkelig viktig å ta de tre poengene. Vi er nå fem poeng foran Everton, og det gir oss litt pusterom før de fire siste kampene. Vi må nå fortsette å vinne, slik at vi definitivt sikrer oss fjerdeplassen. Den jobben må vi begynne med allerede mot Fulham til helgen, uttaler spissen som har blitt omskolert til høyreflanke.

Liverpool har ofte slitt med å vinne ligakamper etter store oppgjør i Champions League. Det skjedde heldigvis ikke i helgen. Kuyt føler at de røde viste utmerket karakterstyrke når man klarte å omstille seg og sikre seg poengene mot Blackburn, gjennom tre scoringer i andre omgang.

- Første omgang var frustrerende, og vi visste at kamper som kommer rett etter matcher i Champions League alltid er vanskelige. Men jeg synes vi viste våre kvaliteter også før pause. Vi var aggressive og skapte noen gode sjanser. Jeg synes også vi hadde fortjent å få flere avgjørelser fra dommeren i vår favør, spesielt når Steven Gerrard var gjennom ved et par anledninger. Men vi måtte bare fortsette videre, og jeg var godt fornøyd med at vi fikk uttelling med tre flotte mål i andre omgang.

Kuyt skryter også av jubilant Steven Gerrard, som åpnet scoringene etter et flott angrep i sin ligakamp nummer 300.

- Gerrard var fantastisk, og gjorde et flott mål og var også nest sist på ballen da Torres scorte. Han spilte slik en kaptein skal gjøre, og det var flott at han fikk nettkjenning og gjorde en meget god kamp i sin 300. ligakamp.

- Men det er ikke akkurat noe nytt at Steven spiller bra. Han har spilt slik som dette hele sesongen, og det er ingen hemmelighet at han er en svært viktig spiller for oss.

Liverpool toppscorer, Fernando Torres, gjorde også sitt 30.mål for sesongen i går og ble den første Liverpool-spilleren i historien til å score i sju toppseriekamper på rad på Anfield, noe som ikke gikk ubemerket hen hos Kuyt.

- Det er helt utrolig. Fernando fortsetter bare å score, og det føles som om han scorer hver gang han spiller på Anfield. Det er utrolig hvordan noen kan klare noe slikt i sin første sesong i en ny klubb og et nytt land. Han fortjener all den skryt han kan få, og jeg har meget stor respekt for ham. Han gjør mye bra for laget, og er en stor spiller for denne klubben.

Kuyt selv har nå endelig funnet formen, men innrømmer glatt at han ikke var helt på topp i første halvdel av sesongen.

- Jeg er virkelig lykkelig nå, og lettet over å være involvert i det vi prøver å oppnå denne sesongen. Jeg prøver å jobbe hardt for laget. Det viktigste er å hjelpe klubben til å vinne kamper. Vi klarte det mot Blackburn, og jeg var fornøyd med min egen innsats. Vi har fortsatt mye å kjempe for de siste ukene av sesongen, og står foran to tøffe semifinaler mot Chelsea i Champions League.

- Det er ganske utrolig at vi skal møte dem igjen. Dette blir tredje gangen på fire år vi møter dem i semifinalen i Champions League. Det er merkelig, men vi ser alle frem til kampene, og det ville ha vært flott å slå dem ut av turneringen for tredje gang.