Kveldens reservelagskamp er utsatt

Kveldens reservelagskamp mot Wigan i Warrington er utsatt på grunn av overvann på banen. Benitez er usikker på om uroen rundt klubben påvirker spillernes prestasjoner. ”Ray of Hope”.

Reservelagets hjemmekamp mot Wigan i kveld er utsatt på grunn av overvann på Halliwell Jones Stadium i Warrington. Gary Abletts mannskap har ikke spilt seriekamp siden 10.desember, og ettersom begge kampene i januar nå har blitt utsatt på grunn av at regnet høljer ned over Storbritannia, har juleferien blitt ufrivillig lang. Neste kamp for reservelaget er hjemme mot Bolton tirsdag 5.februar. Noen ny dato for Wigan-kampen er ikke fastsatt ennå.

Rafa usikker på om uroen rundt klubber påvirker spillerne
Rafael Benitez er usikker på om uroen rundt klubben den siste tiden har påvirket spillerne og deres prestasjoner på banen.

- Det er ikke enkelt å vite det, men dersom vi hadde gjort 2-0 mot Villa ville vi ha snakket om en god fotballkamp der vi spilte bra og gjorde mål, svarte Benitez pressen når han ble stilt spørsmål om dette etter gårsdagens kamp.

- Vi klarte ikke å gjøre dette 2-0 målet, så kanskje påvirker det spillerne. Det er i alle fall vanskelig å forklare hvorfor vi ikke avgjorde kampen til vår fordel, fordi vi kontrollerte hendelsene og skapte alle sjansene.

- Jeg kan forstå det om en spiller sier at det påvirker ham, og jeg kan forstå det om en spiller sier at det ikke påvirker ham. For meg ville det ha vært lettere uten disse spekulasjonene, men jeg ønsker ikke å bruke det som en forklaring på resultatene. Jeg ønsker å analysere kampen, og hvorfor vi gjorde feil, og hvorfor vi ikke klarer å avgjøre kampen.

- Noen ganger trenger du litt hell. Når du spiller bra og skaper sjanser, må du gjøre mål nummer to og avgjøre kampen. Jeg har snakket om dette før. Vi slapp inn mål på to dødballsituasjoner. En andreball og et innlegg som skiftet retning. Dette i løpet av tre minutter i en kamp der vi kontrollerte og skapte alt som var av sjanser. Vi gjorde alt som stod i vår makt, men klarte ikke å vinne. Til syvende og sist må vi være fornøyde med at det ble uavgjort, ettersom vi kunne ha tapt en kamp vi fortjente å vinne.

- Analyserer man to-tre av våre uavgjorte hjemmekamper, ser man at vi har skapt nok sjanser til å vinne. Men vi har som sagt ikke klart å gjøre mål nummer to, og så har vi sluppet inn et billig mål. Det er et mønster at vi angriper, har sjanser, men klarer ikke å ta dem og avgjøre kampene.

Benitez fikk også spørsmål om det var riktig å starte med Dirk Kuyt, som har gjort svært få mål denne sesongen.

- Vi har startet noen kamper med Crouch også, men mønsteret har blitt stort sett det samme. Kuyt prøver hele tiden, og skaper sjanser for seg selv. En annen spiller ville kanskje også ha gjort det samme. For meg er det så å si den samme situasjonen om jeg bruker Voronin, Crouch eller Kuyt.

"Ray of Hope"
Vi har tidligere nevnt at det blir en innsamlingsaksjon for Ray Kennedy i forbindelse med hjemmekampen mot Middlesbrough. Kennedy lider som de fleste kjenner til av sykdommen Parkinsons, og har havnet i et økonomisk uføre. Det skal allerede nå være mulig å donere penger til "Ray of Hope" via paypal, og det vil være en større tilstelning i en av suitene i Centenary Stand etter Middlesbrough-kampen, med blant annet auksjon og utlodning av signerte Liverpool-effekter. Det blir også innsamlingsbøsser i pubene rundt Anfield. Inntektene fra boka "Tales from the Travelling Kop" går også til innsamlingsaksjonen. Dette er en bok hvor supportere forteller om sine opplevelser i forbindelse med bortekamper de siste 40 årene.