Lee berømmer Gerrard

Sammy Lee mener mentalitet, viljen til jobbe hardt og lysten til å lykkes har brakt Gerrard dit han er i dag. Mye til felles med andre storspillere. Lee beundrer Gerrards lojalitet.

Sammy Lee var reservelagstrener i Liverpool da Steven Gerrard signerte lærlingekontrakt med Liverpool i 1994. Den nåværende assistentmanageren husker midtbaespilleren godt fra den tiden.
- Jeg så ham komme gjennom som gutt i klubben. Det første minnet jeg har av ham er ikke fra en kamp hvor han fremhevet seg, men bare talentet han alltid hadde.

- Fra begynnelsen av hadde han stor effekt på folk fordi han var en ung gutt som hadde riktig holdning.

- Liverpool er et flott miljø for unge spillere å utvikle seg og lære om hva som trengs for bli proff. Hver gang noen som Steven kommer igjennom og oppnår noe, vil alle her føle godt.

- Jeg er sikker på at mange vil ta ære for hans utvikling på en måte, men jeg vil ikke være en av disse. Sannheten er at gutten bør ta all hyllesten selv.

- Det er det harde arbeidet han la ned helt fra starten av, holdningen han har vist og lysten på å lykkes som har fått ham dit hvor han er. Han bør ta all kreditt.

- Selvsagt har han utrolige egenskaper. Men det handler ikke bare om egenskaper, men om holdninger også, og han har alltid vært korrekt.

Sammy Lee mener Steven Gerrard har mye til felles med tidligere storspillere i klubben.
- Jeg spilte i 10 år i Liverpool med noen store spillere, personer som Graeme Souness og Kenny Dalglish. Jeg har trent noen av dem også. Alle verdensklassespillerne har noe til felles, og det er holdningen deres.

- Jeg synes det ikke har noen hensikt å sammenligne spillere fra ulike tidsepoker. Det er umulig. Jeg vil ikke si at Gerrard er bedre eller dårligere enn Souness. Men som Graeme og Kenny deler han innstillingen for spillet.

- Alle verdensklassespillerne jeg ser går på trening hver dag uten å være selvtilfredse. De tenker ikke på at de har klart det og oat de er best.

- Hver dag kommer de og er bestemte på å være best, og viktigst ? å bli enda bedre.

- Steven hadde den mentaliteten, en enorm vilje til å gjøre sitt beste og bli bedre. Han har fremdeles det. Jeg kan ikke si at han blir enda bedre, men jeg kan si at han fortsatt tenker slik nå, selv etter 10 år, at han fremdeles kan bli bedre på hva han allerede har oppnådd.

Sammy Lee beundrer Steven Gerrards lojalitet
- Å være i en klubb som Liverpool i 10 år er en utrolig prestasjon, spesielt i fotball i disse dager. Du ser det blant alle toppidrettsutøvere i alle ulike idretter. De ofrer så mye i disse dager, og de er fast bestemt på å forbedre seg på daglig basis uansett hvilket tidspunkt de er på i sin karriere. "

- I dag er 10 år svært lang tid å være i toppen med én klubb. Steven må ha funnet det enda vanskeligere fordi andre klubber alltid har kommet med tilbud og prøvd å få ham bort fra Liverpool. Det har alltid vært fristelser for ham. Og likevel ennå har han blitt. Det viser karakterstyrke.

- Jeg ser tilbake på de 10 årene siden han debuterte. Klubben har kommet seg fremover, spillet har utviklet seg og det har han også. Du trenger svært mye oppofrelse og utrolig mye vilje. Du må være en spesiell person.

- Han er en stor proff, en flott ambassadør, ikke bare for Liverpool Football Club, men for fotballen.

- Det han har gjort i løpet av disse 10 årene er et godt eksempel for alle små barn, og det er grunnen til at jeg sier at han er den eneste som fortjener kreditt for det han har oppnådd.