Lee forventer tøff kamp i nordøst

Sammy Lee forventer en meget tøff kamp mot Newcastle. Han er lite begeistret for at de røde har mindre enn 48 timer mellom julekampene, men påpeker at lagånden er meget god.

Liverpool møter Newcastle på St. James' Park i morgen klokken 13.00. Forrige sesong vant de røde 3-0 etter scoringer av Steven Gerrard, Dirk Kuyt og Ryan Babel. Assistentmanager Sammy Lee tror ikke det kommer til å bli like lett i år.
- Jeg ville akseptert samme resultat denne gang, men jeg vet at det ikke kommer til å bli enkelt å klare det, sier Lee til Liverpool Echo.

- Det handler alt om å ta poeng. Hvis vi klarer det, vil jeg bli henrykt, uansett hvordan det skjer.

- Newcastle er aldri en enkel plass å dra. Vi vet det fra tidligere erfaringer. Jeg er sikker på at det vil bli det samme denne gang.

- Flere og flere personer innser at det ikke finnes noen enkle kamper i denne ligaen. Newcastle borte er absolutt et sted hvor du må fortjene resultatet du får.

- De har et fantastisk stadion, en fanatisk støtte, som bare blir slått av vår egen, og vi vet at det kommer til å bli en veldig vanskelig oppgave. Men det er én vi ser frem til.

- Heller enn skremmende for meg er det inspirerende. Jeg bare håper at våre spillere er inspirert fordi det er et flott stadion med dype tradisjoner, og ett de bør nyte å spille på.

- Vi har gjort hjemmeleksa vår. Vi vet alt om faren de kan utgjøre, men det viktigste er å fokusere på oss selv og vår egen opptreden.

- Hvis vi kan få ut det meste av våre egne styrker mens vi er klar over andres styrker, vil det gi oss en bedre sjanse til å ta tre poeng.

- Jeg vet ikke om et Liverpool-lag som har reist dit og fått en enkel kamp. Det vi har gjort er å ha reist dit, prestert og reist hjem med et godt resultat.

Sammy Lee er lite imponert av at kampen mot Newcastle spilles mindre enn 48 timer etter oppgjøret mot Bolton. Manchester United spiller for eksempel ikke før klokken 21.00 på mandag.
- Vi kjenner til involveringen fra TV i det moderne spillet. Alt vi spør om er like spilleregler, uttaler Lee.

- I dette tilfellet har vi møtt Bolton klokken 15 (lokal tid) den 26. Nå spiller ved klokken 12.00 (lokal tid) den 28.

- Selvsagt er det likt for Newcastle som for oss, men det er andre lag som ikke spiller før 29.

- Alt vi spør personene som tar disse avgjørelse er hvordan de organiserer disse kampene og på hvilket grunnlag de blir arrangert. Vi har snakket med Premier League, men de sier at de er bundet at tv-avtalene.

- Men vi har kjent til dette en stund, så vi må bare komme oss videre og sørge for at vi forbereder oss på den rette måten, restituerer bra og forsøker å gå ut og prestere vårt beste for å få maksimum poeng.

Sammy Lee er meget fornøyd med lagånden i Liverpool-leiren om dagen.
- Jeg er alltid imponert over ånden her. Det slutter aldri å imponere meg hva disse spillerne går igjennom. Oppofrelsen de viste mot Arsenal forrige helg var et nytt eksempel på det. Det er et genuint svar på hva sjefen har organisert og fått i stand her at de kunne ta fatt på en slik vanskelig kamp med et par problemer og likevel få et positivt resultat.

- Det var flere innflytelsesrike personer som manglet den dagen, men guttene gikk ut og la ned hva jeg mener var en veldig god prestasjon

- Vi står veldig, veldig godt sammen i garderoben. Det handler ikke bare om store karaktertyper. Det handler om å danne bånd. Man kan se på lagånden som eksisterer hver gang laget går ut på banen.

- Hvis man ser på antall ganger vi har kommet tilbake i kampene denne sesongen, så gjør man ikke det uten en virkelig sterk lagånd

- Å være der eller der omkring i desember er et bevis i seg selv at vi har hatt en ganske anstendig start på denne sesongen.