Leeds jr - Liverpool jr 1-2

Juniorlaget til Liverpool har gått videre i den nasjonale cupen etter at mål fra Thomas Ince og Lauri Dalla Valle sendte Leeds ut og de røde videre til 4.runde.

Liverpools lag: Dean Bouzanis, Andre Wisdom, Daniel Ayala, Joe Kennedy, Christopher Buchtmann, David Amoo (James Ellison 68), Adam Pepper, Steven Irwin, Alex Kacaniklic, Thomas Ince, Lauri Dalla Valle.
Reserver: Deale Chamberlain, Jack Metcalf, Michael Roberts, Marvin Pourie.

Leeds: Ryan Jones, Liam Darville, Luke Garbutt, Tom Lees, Callum Williams, Andrew Milne, Michael Whitwell (Sam Jerome 70), Will Hatfield (James Baxendale 70), Tom Elliott, Sam Jones (Joe McCann 46), Aidan White.
Reserver:  Alex Cairns, Adam Watson.

De røde har altså hentet Daniel Ayala og Steven Irwin fra reservelagstroppen, og det gjelder også keeper Dean Bouzanis selv om han har spilt for U18 tidligere i år. Andre spillere som Dani Pacheco, Vincent Weijl og Gerardo Bruna er også unge nok til å kunne spille, men Ayala og Irwin er nok tatt med fordi trener Hugh McAuley på juniorlaget vurderer at han behøver å styrke forsvaret og kanskje også den sentrale midtbanen. Ut fra oppstillingen vil vi tro at 15-årige Andre Wisdom spiller høyreback, Ayala er i midtforsvaret, mens Irwin er partner til Adam Pepper (bildet) sentralt på midtbanen. Steve Irwin kan også spille på en av backene. I utgangspunktet kanskje en litt defensiv oppstilling, med Thomas Ince bak Lauri Dalle Valle på topp, men samtidig kan Hughie disponere ortodokse og hurtige vinger i Amoo og svenske Kacaniklic.

Vi kommer til å oppdatere kontinuerlig når det skjer noe.

1.omgang

7.min: Stor sjanse for Liverpool når Lauri Dalle Valle litt tilfeldig får en gjennomspill og kommer fri i midten, men finnen setter ballen like utenfor den venstre stolperota.

Liverpool har vært klart best i åpningsminuttene.

10.min: Et bra langskudd fra Thomas Ince, men keeper får slått til en resultatløs corner. Leeds har hatt store problemer med hurtige David Amoo på Liverpools høyreside.

14.min:  0-1 THOMAS INCE. Dalle Valle tar i mot en langt utspill fra Bouzanis, og blir felt like utenfor hjørnet av 16-meteren. Thomas Ince tar frisparket og skrur det inn helt oppe i motsatt vinkel. Strålende!

21.min:
Liverpool fortsetter å styre kampen, og både Buchtmann og Amoo har hatt skuddforsøk som keeper har reddet nokså greit de siste minuttene.

25.min:  Andre Wisdom, som har bra fart, kommer på etterskudd i en duell og feller sin motstander like utenfor 16-meteren.

26.min:  1-1 MICHAEL WHITWELL. Frisparket går i muren og siden til en corner. Svære Kennedy taper en duell inne i feltet og Whitwell kan helt mot spillets gang heade inn utligningen.

34.min:
Glimrende angrep med Ince og Dalla Valle, sistnevnte runder keeper men fra skrå vinkel greier han ikke å få ballen i mål.

42.min: Bursdagsbarnet Adam Pepper (17) slår en corner, ballen havner hos Thomas Ince inne i feltet og han skyter noen centimetere utenfor. Meget stor sjanse.

44.min: Buchtmann blir meid ned av målscorer Whitwell, men er på beina igjen etter behandling.

En spillemessig god omgang av Liverpool, på en kald desemberkveld i Leeds hvor det tidvis er snøvær. Gjestene dominerte de første 20 minuttene og spesielt på høyresiden skapte David Amoo, understøttet av 15-årige Andre Wisdom fra backen, mye trøbbel med sin fart. Lauri Dalle Valle og Thomas Ince har også vært farlige, men brent et par store muligheter. Frisparket til Ince var imidlertid en perle. Helt mot spillets gang scoret Leeds på en corner, og selv om spillet har jevnet seg litt utover i omgangen er det Liverpool som styrer og Bouzanis har vært nesten arbeidsledig. Trener Hugh McAuley vil derfor irritere seg over utligningen, men samtidig fortelle sine disipler om å fortsette i samme spor etter pause.

2.omgang

47.min:
Irwin slår et langt frispark helt nede fra sidelinja, mot bakre stolpe hvor Daniel Ayala får lov til å stå umarkert. Midtstopperen for imidlertid ikke kraft i headingen og ballen går rett på keeper fra skrå vinkel.

50.min: Glimrende cross fra venstreback Buchtmann, som finner Dalla Valle rett foran mål. Finnen får imidlertid ikke presset headingen under tverrliggeren. Stor sjanse igjen.

62.min:  1-2 LAURI DALLA VALLE - Keeperen til Leeds fomler et overlegg fra Amoo ut til en corner. En presis dødball fra Adam Pepper finner hodet til finske Dalla Valle som kontant header ned i hjørnet.

65.min: Kacaniklic kommer fram i en god posisjon litt ute til venstre, men skyter først i keeper og setter returen utenfor.

68.min:  James Ellison inn for David Amoo.

70.min:  Baxendale og Jerome inn for Hatfield og Whitwell hos Leeds.

Fem minutter igjen å spille, lite har skjedd foran målene etter at Liverpool har trukket litt tilbake for å sikre ledelsen.

89.min: Leeds får kranglet seg fram på venstresiden, lagt inn foran mål og det er like før spissen Elliott kan pirke ballen i mål før Bouzanis får tak i ballen.

En langt tammere 2.omgang, men et bra trykk av Liverpool i 20 minutter ga ledermålet fra Dalla Valle. Utover i omgangen skjedde svært lite foran målene, da gjestene fra Merseyside la seg litt lavere og Leeds ganske enkelt ikke var gode nok til å true mannskapet til Hugh McAuley. Kun en gang spilte man seg til en sjanse, nemlig da hjemmelaget var nære på i det 89.minutt, men totalt sett var Liverpool nærmere 5-1 enn at det skulle blitt 2-2.
Forsvaret til Liverpool fikk en nokså rolig kveld, men 15-årige Andre Wisdom viste at han har kraft og fart og blir meget spennende å følge framover. David Amoo hadde en meget sterk 1.omgang, men ble mindre synlig etter pause da Kacaniklic på motsatt side fikk vist seg mer fram. Pepper og Irwin på den sentrale midtbanen hadde god kontroll. Thomas Ince scoret med et glimrende frispark og viste glimt, mens Lauri Dalla Valle hele tiden var en trussel for motstanderens forsvar. Lauri sløste imidlertid med sjansene i dag og kunne fort hatt et hatrick, selv om han altså kan smykke seg med tittelen matchvinner. Hvis McAuley også skulle få tilgjengelig Dani Pacheco og Vincent Weijl kan dette gå langt for juniorene.