Ligakamp nummer 150 for Rafa

Lørdagens oppgjør på St. Andrews er ligakamp nummer 150 under Rafael Benitez. Kun Dalglish har bedre statistikk i tilsvarende periode. Gerrard er sterk i troen. Chelsea deler ut gratis flagg.

Rafael Benitez leder Liverpool i sin 150.ligakamp som manager på lørdag. Det gjør han i visshet om at han har den nest beste statistikken av samtlige Liverpool-managere gjennom tidene i ryggen.

Spanjolen har nemlig kunnet registrere 81 seire på sine 149 ligakamper så langt. Dette er bedre enn samtlige av hans forgjengere med unntak av Kenny Dalglish, som klarte 87. Gerrard Houllier klarte rett nok også 81, men seier mot Birmingham på lørdag vil føre Rafa opp i 82. Videre på listen finner vi Bob Paisley med 79, Bill Shankly med 77, Roy Evans med 72 og Tom Watson med 66.

Dersom Liverpool holder nullen på St Andrews vil også Rafa tangere klubbrekorden for færrest innslupne mål i en managers 150. første ligakamper i toppdivisjonen. Rafas Liverpool har sluppet inn 119 mål i ligaen så langt, det samme som Bob Paisley kunne registrere på sine første 150 kamper.

Liverpoolfc.tv har også sammenlignet Rafas 149 første ligakamper med tilsvarende statistikk for Manchester United-manager Alex Ferguson. Benitez har vunnet 81 kamper og tapt 34. Liverpools målforskjell i denne perioden er 228-119. Ferguson kunne vise til 63 seire og 43 tap, og en målforskjell på 205-152 for tilsvarende periode i United.

- Vi har bestått vanskeligere oppgaver enn dette
Steven Gerrard tror erfaringene Liverpool høstet på Atatürk Stadium i Istanbul den 25.mai 2005 blir utslagsgivende når de røde gjester Stamford Bridge kommende onsdag. Liverpool-kapteinen er smertelig klar over at hans lag må score mål for å nå en ny Champions League-finale.

- Det virker som vi var i en tilsvarende situasjon som dette flere ganger da vi vant i 2005. Gang etter gang var vi nederlagsdømte, men slo tilbake og vant trofeet, sier Gerrard til liverpoolfc.tv.

- Vi hadde alle odds mot oss i flere av kampene på veien til Istanbul og selvsagt i selve finalen, men klarte det likevel. Det er ingen grunn til å tro at vi ikke kan klare det igjen. Vi kan hente inspirasjon fra hva vi oppnådde den gangen.

Gerrard henviser også til det faktum at Liverpool har gjort mål i samtlige bortekamper i Champions League denne sesongen, og de røde har faktisk klart å score i 31 av klubbens siste 39 bortekamper i Europa.

- Vi er et godt bortelag i europacupsammenheng, og det er et nøkkelpoeng for oss. Vi bryr oss ikke om at folk sier at vi aldri scorer på Stamford Bridge. Vi har spillerne til å slå Chelsea, og vi har troen på at vi skal klare det. De er i førersetet etter deres sene utligning på Anfield, men vi må bare ta oss sammen og sørge for at vi spiller en fantastisk kamp i neste uke.

- Vi må bare snu dette. Vi har klart lignende bragder mange ganger før. Folk tror at Chelsea er så godt som klare for finalen, men vi har kommet tilbake fra verre situasjoner enn dette i Champions League ved flere anledninger før, avslutter scouseren.

Chelsea deler ut gratis flagg
Roman Abramovich kan kjøpe så mange dyre spillere som han ønsker, men han klarer aldri å kjøpe et publikum som det på Anfield. Ingenting matcher atmosfæren på Anfield en Champions League-kveld. Og Stamford Bridge er i alle fall milevis unna. Nå gjør Chelsea et desperat forsøk på å "kjøpe" seg samme atmosfære ved å dele ut gratis flagg til samtlige hjemmesupportere onsdag kveld. Sterile plastikkflagg som selvsagt aldri vil nå opp mot Anfield-publikumets fargesprakende, vittige, og ikke minst selvlagde, banners. I tillegg har faktisk Chelsea "sunket så dypt" at de fått spesialprodusert flere gigantflagg som klubbens ansatte turguider skal vifte med! Dette vil nok scouserne vite å gjøre et poeng av på onsdag!