Liverpool dropper Intertoto-cupen

Liverpool FC kommer ikke til å søke om en plass i sommerens Intertoto-cup, selv om sjansen er stor for at kun de fem beste i PL vil nå europacupspill gjennom ligaplassering denne sesongen.

Liverpool Daily Post melder at Liverpool FC har valgt å ikke søke om plass i Intertoto-cupen til sommeren. Dermed satser man alt på ett kort, og gambler på at man klarer å komme blant de fem beste i Premier League denne sesongen. Naboen Everton har derimot tatt ut den forsikringspolisen det er å søke om en plass i Intertoto. Denne sommerturneringen er som kjent en alternativ rute til europacupspill om man mislykkes med å kvalifisere seg på ordinært vis.

Sjansen er nå absolutt tilstede for at kun de fem øverste klubbene på tabellen vil bli kvalifisert for europacupene til høsten gjennom sin ligaplassering denne våren, etter at Tottenham beseiret Chelsea i ligacupfinalen og dermed sikret seg en av de engelske klubbenes tre plasser i UEFA-cupen. Hadde Chelsea vunnet finalen ville høyst sannsynlig de 6 øverste lagene på tabellen vært sikret UEFA-cupspill.

En plass i UEFA-cupen er nemlig også satt av til vinneren eller tapende finalist (dersom vinneren allerede er kvalifisert for europacupene gjennom sin ligaplassering) i FA-cupen. Så den beste muligheten for at lag nummer 6 på ligatabellen skal få spille i UEFA-cupen synes dermed å være en finale mellom Chelsea og Manchester United. Altså de samme lagene som spilte finalen i fjor. Portsmouth er vel det eneste av de andre gjenværende lagene i FA-cupen som har en liten mulighet til å kvalifisere seg til spill i Europa gjennom sin ligaplassering.

Aston Villa, Manchester City og Blackburn har allerede gjort det klart at de kommer til å søke om en plass i Intertoto-cupen, mens Portsmouth har bestemt seg for ikke å søke.

De fire beste i Premier League blir som kjent belønnet med en plass i Champions Leauge. De to øverste går rett inn i gruppespillet, mens nummer 3 og 4 må gjennom en kvalifiseringsrunde.

Liverpool har selvsagt en mulighet til Champions League-spill neste sesong gjennom å vinne årets turnering. Da spiller ligaplassering ingen rolle.