Liverpool enige med Lee om kontrakt

Liverpool FC ble i går kveld enige med Sammy Lee om en kontrakt som gjør at scouseren returnerer til Anfield som assistentmanager for Rafael Benitez. Lee blir presentert på en pressekonferanse i dag.

Liverpool Daily Post melder at Sammy Lee i går kveld skrev under på en kontrakt med Liverpool FC som klubbens nye assistentmanager. Utnevnelsen vil bli offentliggjort på en pressekonferanse i dag. Dette blir scouserens tredje periode i LFC.

Rafael Benitez har vært uten assistent siden Paco Ayestaran forlot klubben i august, og ansettelsen av Lee kommer nå etter at førstelagstrener Alex Miller forlot Anfield i forrige uke for å ta over som manager i den japanske klubben JEF United Chiba.

Sammy Lee ble sparket som manager i Bolton så sent som i oktober, etter bare seks måneder i sjefsstolen. Etter den tid har han vært jevnlig å se på kamper på Anfield. Benitez skal ha tatt offisiell kontakt med Lee tidligere denne uken.

49 år gamle Lee har tidligere jobbet som både reservelagstrener og førstelagstrener i Liverpool. Han ble ansatt som reservelagstrener under Graeme Souness, og fortsatte i stillingen da Roy Evans ble manager. Etter at Gerard Houllier kom til klubben ble Lee forfremmet til førstelagstrener. Den kortvokste scouseren forlot Liverpool da Rafael Benitez overtok i 2004.

Lee har også en flott spillerkarriere bak seg i Liverpool FC. Han var med på å vinne både ligamesterskap, ligacup og europacup på 1980-tallet, før han fortsatte sin aktive karriere i Queen's Park Rangers, spanske Osasuna, Southampton og Bolton. Han fikk også 14 landskamper for England.