Liverpool FC vurderer å appellere

Liverpool FC vil i løpet av kort tid ta stilling til om de skal appellere den usedvanlig strenge straffen Javier Mascherano ble tildelt i dag. Tidligere har slike tiltaler blitt straffet med bare en kamp ekstra.

- Selv om vi fikk en fair høring, må vi nå vurdere om vi skal appellere på det grunnlaget at straffeutmålingen er inkonsekvent sett i forhold til lignende saker tidligere, sier en talsmann for Liverpool FC etter at Javier Mascherano i dag ble ilagt en ekstrastraff på to kampers karantene i forbindelse med sin oppførsel da han ble utvist på Old Trafford søndag 23.mars.

Det finnes en rekke dommer fra tilsvarende saker, der de skyldige spillerne har fått en mildere straff av FA. Normen har vært en ekstrastraff på en kamp. Liverpool FC mener at disse sakene har satt en presedens, og at Mascherano dermed har blitt urettferdig behandlet sammenlignet med disse.

Arsenals Emmanuel Adebayor ble for eksempel ilagt en ekstrastraff på bare en kamp og en bot på £7 500 for lignende oppførsel da han ble utvist i fjorårets ligacupfinale. Mascherano må altså sone en straff som er dobbelt så streng for nøyaktig samme forseelse og tiltale.

Det har vært lignende saker også denne sesongen. Blant annet fikk Watfords John Eustace bare en ekstra kamp for akkurat samme forseelse.

Liverpool har 24 timer på seg til å appellere dommen.