Liverpool gir opp Liverbird

Liverpool Football Club har gitt opp sitt forsøk på å varemerkeregistrere sin versjon av Liverbird. En omgang for Marvin Pourie da Tyskland U18 spilte uavgjort.

Får ikke kontroll på sin "fugl"
"The Liver Bird" er selve symbolet på Liverpool by, og er både i byvåpenet og i logoen til Liverpool FC. Fotballklubben har laget sin egen versjon av fantasifuglen som hevdes å være en krysning mellom en ørn og en skarv. Eierne på Anfield ønsket å sikre seg varemerket for denne utgaven, for å unngå kopiering på trøyer og andre suvenirer. Dette har imidlertid blitt møtt med motstand på Merseyside, og nå har klubben gitt opp sitt forsøk på å få copyright.

- Jeg er henrykt over at eierne av Liverpool FC nå har tatt til fornuften og trukket tilbake sin kontroversielle søknad, sier fungerende leder for bystyret Flo Clucas.

- The Liver Bird er og vil alltid forbli selve symbolet på hele byen.

- Bystyret har ingen innvendinger mot at fotballklubben registrerer sitt eget klubbmerke, og dette burde være mer enn nok til å hindre at trøyer og annet blir kopiert.

- Det var aldri berettiget at de skulle hevde et eierskap over Liver Bird.


1-1 mot Litauen for Pourie
Marvin Pourie spilte 2.omgang da Tyskland U18 lå under 0-1 ved pause, men til slutt greide 1-1 mot Litauen. Pascal Gross fra Hoffenheim scoret målet.