Liverpool nærmere fjerdeplassen

Everton tapte 1-0 hjemme for Chelsea i kveld, og dermed er Liverpool et steg nærmere den mye omtalte fjerdeplassen.

En scoring av Michael Essien like før pause avgjorde kveldens kamp på Goodison Park til Chelseas fordel. Det er ikke ofte Liverpools supportere jubler over en Chelsea-seier, men det var nok tilfelle i kveld.

For det første medførte nemlig dette resultatet at Liverpool tok et langt skritt nærmere fjerdeplassen på tabellen. En fjerdeplass som betyr at de røde vil være sikret å spille kvalifisering til neste års Champions League til høsten. For det andre så betyr resultatet at Chelsea fortsatt har en realistisk mulighet til å frata Manchester United ligamesterskapet i innspurten, ettersom de to lagene møtes innbyrdes neste helg.

Everton har nå kun tre kamper igjen å spille denne sesongen, og kan altså maksimalt plukke 9 poeng til. De blå vil i så fall med maks uttelling ende på 70 poeng. Liverpool står per dags dato med 66 poeng, og har fire kamper igjen å spille. Dersom de røde vinner på Craven Cottage på lørdag vil de være oppe i 69 poeng, og vil da i praksis kun behøve bare ett poeng til fra sine tre siste kamper ettersom de har en langt bedre målforskjell enn Everton.

Evertons tre gjenstående kamper er: Aston Villa (H), Arsenal (B) og Newcastle (H).

Liverpools resterende program er: Fulham (B), Birmingham (B), Manchester City (H) og Tottenham (B).