Liverpool res - Bolton res 1-0

Liverpool leder reservelagsserien med åtte poeng etter å ha slått bunnlaget Bolton 1-0 på hjemmebane i kveld. Krisztian Nemeth ble matchvinner med sitt sjuende mål på sju kamper.

Topp mot bunn i kveldens reservelagskamp på Halliwell Jones Stadium. Liverpool topper tabellen etter å ha sanket hele 28 poeng på 13 kamper, mens Bolton er desidert sist etter å ha plukket bare fem poeng på samme antall kamper.

Dersom Liverpool vinner i kveld vil det lede reservelagsserien med åtte poeng. Lagene møttes på Boltons hjemmebane for nøyaktig en måned siden, og de røde vant da komfortabelt 3-0. Liverpool har faktisk ikke sluppet inn mål i reservelagsserien siden de møtte Manchester City den 27.november. Siden den gang har de holdt nullen i sju strake seriekamper.

Liverpools lag: Peter Gulacsi, Stephen Darby (kaptein), Emiliano Insua, Mikel Jan Jose, Daniel Agger (Ronald Huth 60), Damien Plessis, Ryan Flynn (Ryan Crowther 72), Jay Spearing, Jordy Brouwer (Gerardo Bruna 77), Krisztian Nemeth, Ray Putterill. Ubenyttede reserver: Dean Bouzanis, Martin Kelly.

Boltons lag: Bogdan, Sinclair, Carlisle, Dzemaili (Sheridan 76), Charlesworth, Fojut, Thompson, Sissons, Harsanyi, Wolze (Wolf 88), Smith. Ubenyttede reserver: Burns, Lainton, Jamieson.

Steve Hunter hos liverpoolfc.tv melder at Sebastian Leto fortsatt ikke er aktuell for spill for reservelaget igjen. Grunnen skal visstnok være problemer med argentinerens pass. Leto trener som normalt med Liverpool, men kan ikke spille flere kamper før problemene omkring passet er avklart.

11.min: Liverpool vinner kampens første corner, etter å ha skapt omgangens første farlige angrep i regi av Ryan Flynn og Krisztian Nemeth.

12.min:
 Etter tre cornere på rappen setter Daniel Agger opp Ryan Flynn for skudd i god posisjon. Boltons keeper gjør en god redning.

14.min:  1-0 Krisztian Nemeth gjør sitt sjuende mål på sju kamper, etter et glimrende raid av Ray Putterill på venstreflanken. Nemeth får en enkel oppgave med å score fra kloss hold etter det glimrende forspillet til Putterill.

25.min:
Jay Spearing vinner et frispark like utenfor 16-meteren, midt på mål. Krisztian Nemeth er stinn av selvtillit og fyrer løs, men skuddet går like utenfor for Boltons mål.

27.min:  Bolton-keeper Bogdan gjør en fantastisk enhåndsredning og får slått et godt skudd fra Ryan Flynn i retning langhjørnet til corner. Flynn ble for øvrig flott frispilt av Emiliano Insua.

35.min: Bolton på sin første visitt i Liverpools straffefeltet. De vinner et frispark ute ved hjørneflagget etter at Mikel San Jose feller en av bortelagets spillere. Agger har imidlertid full kontroll på innlegget.

38.min:  Liverpool virker å være det klart farligste laget i denne kampen, og Nemeth er igjen frampå med en brukbar avslutning.

42.min: Nemeth med en perfekt pasning til Brouwer, men nederlenderen avslutter håpløst over.

45.min:  Bolton redder et godt Ray Putterill-skudd på streken, og Brouwer klarer ikke å sette returen i mål. Ny stor sjanse for Liverpool.

Pauserapport: Liverpool har vært det klart beste laget i denne førsteomgangen mot Bolton, og burde ha gått til pause med en klarere ledelse enn 1-0. Nok en gang har Krisztian Nemeth vært et aktivum i angrepet, og han har fått god støtte av en særdeles opplagt Ray Putterill og en god Jay Spearing. Ryan Flynn har også vært positiv. Bakover på banen har Damien Plessis og Daniel Agger utmerket seg med solid defensivt spill. Det er antydet at dansken også vil få spille ett kvarter av andreomgangen i sin andre reservelagskamp etter langtidsskaden.

46.min:
  Daniel Agger er fortsatt på banen når Liverpool setter i gang andre omgang.

51.min:   Boltons Lesley Thompson får gult kort for en forferdelig takling på Damien Plessis. Liverpool-spilleren blir liggende å vri seg i smerte, og må ha behandling før han hinker av banen. Franskmannen kommer imidlertid inn igjen kort tid etterpå.

Liverpool har ikke spilt like bra i åpningen av andre omgang som de gjorde i første, og Bolton har fått ta mer del i spillet.

59.min: Sveitseren Dzemaili slår et farlig frispark inn i Liverpool-feltet, og Daniel Agger må gi corner.

60.min:  Daniel Agger blir byttet ut etter en time som planlagt, og Ronald Huth kommer inn. 1 149 tilskuere i Warrington i kveld.

72.min:  Liverpool gjør sitt andre bytte for kvelden. Ryan Flynn går ut, og Ryan Crowther kommer inn.

76.min: Bolton setter inn Sam Sheridan for sveitseren Dzemaili

77.min:  Liverpool gjør sitt siste bytte. Gerardo Bruna kommer inn for Jordy Brouwer.

79.min: En Bolton-corner skaper litt trøbbel for Peter Gulacsi, men det hele ender med utspill.

81.min: Stephen Darby har hatt store problemer med farten til Boltons raske ving Smith i denne andreomgangen, og får såvidt avverget et raid til corner.

82.min: Bolton vinner corner nummer to og tre på under ett minutt. Bunnlaget har satt topplaget Liverpool under press i sluttfasen av denne kampen.

83.min:  Boltons Fojut pådrar seg gult kort for en sen takling.

87.min:  Mikel San Jose gjør en forsvarstabbe, og Boltons Harsanyi klarer på mirakuløst vis å sette ballen utenfor alene med Gulacsi. Linjemannen har imidlertid vinket.

88.min:  Amerikaneren Nathan Wolfe kommer inn for Bolton, og erstatter Kevin Wolze.

90.min: Tre minutter er lagt til.

Sluttrapport: Liverpool leder nå reservelagsserien med åtte poeng etter å ha slått bunnlaget Bolton 1-0 i Warrington i kveld. Dette var de rødes åttende strake seriekamp uten å slippe inn baklengsmål. En kamprekke som går over tre måneder tilbake i tid. Målfarlige Krisztian Nemeth (bildet) ble matchvinner med sitt sjuende mål på sju kamper. Etter en underholdende førsteomgang der de røde skapte sjanser på løpende bånd, ble andre omgang et eneste stort gjesp. Bolton fikk overta mye av banespillet, uten at gjestene klarte å skape så mange farligheter foran Peter Gulacsi i Liverpools mål. Også Liverpool var tannløse fremover de siste 45 minuttene, og så ut til å konsentrere seg om å holde nullen og sikre seg de tre viktige poengene.