Liverpool Res - Manch Utd Res 2-0

Scoringer fra Xabi Alonso (str.) og Harry Kewell. Begge spilte 90 minutter. Daniel Agger og Martin Skrtel spilte 45 minutter hver etter skadeopphold.

Reservelagene Liverpool og Manchester United møtes på Halliwell Jones Stadium. Daniel Agger gjør et etterlengtet comeback etter fem måneder på sidelinjen. Også Harry Kewell og Xabi Alonso er å finne i startoppstillingen, mens Martin Skrtel sitter på innbytterbenken. Liverpool Echo tror at Agger og Martin Skrtel kommer til å spille hver sin omgang.

Rafael Benítez hadde følgende å si om Agger før reservelagsoppgjøret i Warrington.
- Dette er en mulighet for Daniel til å vise hvilken form han er i fordi han har vært ut så lenge. Det er veldig gode nyheter for ham og for oss. Alle har jobbet veldig hardt for å finne en løsning. han har nå et nytt par fotballstøvler som har hjulpet. han har trent bra. Nå trenger han bare å få noen minutter på banen.

Liverpool topper tabellen, seks poeng foran Manchester City. Dagens motstander ligger på 3. plass med kun dårligere målforskjell enn naboene City.

Gary Neville er kaptein for reservelaget til Manchester United i kveld. I et nokså rutinert lag er Chris Eagles og spanske Gerard Pique andre som har vært innom førstelaget til gjestene.

Liverpools lag: Bouzanis, Darby [kaptein], Insua, San José, Agger (Skrtel 46'), Plessis, Flynn, Spearing, Németh (Brouwer 84'), Alonso, Kewell.
Ubenyttede reserver: Gulácsi, Kelly, Bruna.

Man Utds lag: Heaton, Neville [kaptein] (Chester 61'), Simpson, Pique (Macheda 69'), Eckersley, Hewson, Cleverley, Possebon, Wellbeck, Eagles, Evans (Bryan 73').
Ubenyttede reserver: Zieler, Jones.
Gule kort: Simpson (85'), Eckersley (52', 86')
Rødt kort: Eckersley (86')

Vi kommer til å oppdatere denne saken med scoringer, pauserapport og sluttrapport. Dersom du abonnerer på Liverpoolfc.tv sin e-season ticket eller har Viasat Sport 2, kan du se oppgjøret direkte fra kl 20.30.

1.omgang:

Det er interessant å se at reservelaget i dag stiller med samme formasjon førstelaget de siste kampene, en 4-2-3-1 variant. Alonso og Plessis holder på midtbanen, mens Flynn, Spearing og Kewell ligger bak Krisztian Nemeth.

13.min:  1-0 XABI ALONSO - Insua finner Nemeth ute på venstrekanten, ungareren går forbi Pique og faller da spanjolen stikker ut et bein. Klart straffespark som Xabi Alonso setter midt i mål mens keeper kaster seg til høyre.

Reservene leder fullt fortjent etter 45 minutter. I en omgang hvor det ikke har skjedd så mye foran målene er det hele tiden mannskapet til Gary Ablett som har vært de farligste. I andre enden har ikke Dean Bouzanis behøvd å gjøre en redning, og United har i det hele tatt ikke greid å få i stand et skikkelig angrep. Ved siden av scoringen kom de to farligste sjansene like etter at en halvtime var spilt. Ved den første brøt Xabi Alonso høyt oppe på banen, og skyter hardt like over fra 20 meter. Tre minutter senere finner en pasning fra Insua, Nemeth inne i feltet som gjør en glimrende vending før han skyter litt vilt over.
Hos Liverpool har Alonso vært et hakk over de andre med sin utmerkete overblikk og pasningsferdigheter på det ujevne underlaget. Harry Kewell har også lagt inn et bra arbeidskift, mens Nemeth hele tiden virker farlig lengst fremme. Bakerst har Agger og San Jose hatt full kontroll i midten og Insua fortsetter sin gode form på venstrebacken.

2.omgang:

46 min:  Som forventet kommer Martin Skrtel inn for Daniel Agger ved sidebytte.

91.min:  2-0 HARRY KEWELL - Xabi Alonso spiller igjennom Harry Kewell. Australieren løper med ballen over halve Uniteds banehalvdel før han setter ballen lavt nede til venstre for keeper.

Foran 10.546 tilskuere på Halliwell Jones Stadium i Warrington beseiret Liverpool Manchester United 2-0 etter scoringer fra Xabi Alonso (straffespark) i første omgang og fra Harry Kewell på overtid. Sjansestatistikken viser 3-2 til Liverpool etter sidebyttet. I det 53. minutt skrur Alonso et frispark inn i feltet. San José header tilbake til innbytter Martin Skrtel som header ballen i tverrliggeren. Returen fra Flynn går i keeper Heaton og til corner. Tre minutter senere mister Insua ballen like ved midtstreken, og Eagles avanserer med ballen 10 meter inn på Liverpools banehalvdel. Der fyrer han av et langskudd som Bouzanis må slå til corner. I det 71. minutt sender Insua i vei et innlegg. Spearing skyter på direkten, men Heaton får igjen slått til corner. I sluttminuttene er det dramatikk. Fire minutter før slutt blir United redusert til 10 mann etter at Eckersley pådrar seg sitt andre gule kort. Nærmest på overtid får Manchester United i vei et godt innlegg fra Liverpools venstre side. Ballen kan heades i mål fra en meter, men et dårlig treff gjør at Bouzanis redder på streken. Manchester United protesterer kraftig for de mener at ballen har vært over streken. Liverpool kontrer direkte. Xabi Alonso får slått igjennom til Kewell som kan sette ballen i mål alene med keeper. Alt alt en god arbeidsseier. Skrtel og Agger får begge 45 minutter og kommer godt fra det. Xabi Alonso ble kåret til "Man of the match" av juniortrener Hugh McAuley. Harry Kewell er mye involvert, men sluttproduktet blir ikke alltid like godt. Damien Plessis har også en god kamp på midtbanen. Insúa god offensivt, men de fleste farlighetene til gjestene skapes på hans side.