Liverpool res - Wigan res 1-0

Liverpools reservelag er endelig tilbake på vinnersporet igjen etter fire strake tap. De røde vant fortjent 1-0 over Wigan. Daniel Pacheco ble matchvinner.

Liverpools reservelag skal forsøke å reise kjerringa etter fire strake tap, når de møter Wigans nest beste på Halliwell Jones Stadium i kveld. Wigan ligger på femteplass på tabellen før denne kampen, mens Liverpool er nede på nest sisteplass seks poeng bak gjestene.

Liverpool: Dean Bouzanis, Stephen Darby (Daniel Ayala 46), Emiliano Insua, Mikel San Jose Dominguez, Martin Kelly, Damien Plessis, Gerardo Bruna (Francisco Duran 65), Jay Spearing, Jordy Brouwer (Andras Simon 73), Daniel Pacheco, Vincent Weijl.
Reserver: Steven Irwin, Peter Gulacsi.

Wigan Athletic: Mike Pollitt, Lewis Field (Callum McManaman 80), Adam Buxton, Jon Routledge, Andrew Pearson, Luke Ashworth, Craig Mahon (Jonathan Breeze 73), Matty Hampson, Tomasz Cywka, Joe Holt, Tomasz Kupisz.
Reserver: Keenan Gracey, Daniel Barrie, Stephen Chiocchi.

1.omgang

1.min: Liverpool går ut i et klassisk 4-4-2 system med Pacheco og Brouwer på topp, Bruna og Weijl på vingene, Plessis og Spearing sentralt på midtbanen, Kelly og San Jose som stoppere, Insua på venstrebacken og Darby på høyrebacken. Sammy Lee og Rafael Benitez er på plass på tribunen for å følge Gary Abletts mannskap. Wigan tar avspark.

3.min: Gerardo Bruna blir spilt helt fri ute på høyreflanken, men innlegget til spanjolen er svakt. Like etterpå kommer Emiliano Insua til dødlinja og får lagt inn foran mål, men der finnes det ikke en eneste rød trøye til å sette ballen i mål.

6.min. Plessis mister ballen på vei fremover, og Wigan får kontre. Bouzanis kommer langt ut fra sitt mål, og klarer ikke å få fatt i ballen. Heldigvis klarer Liverpool å få lagd et frispark helt ute ved sidelinja før gjestene rekker å utnytte Liverpool-keeperens skovtur.

8.min:  Craig Mahon blir spilt fri, og kommer alene mot Bouzanis. Liverpool-keeperen gjør seg stor, og vinner duellen mot midtbanespilleren ved å blokkere skuddet med overkroppen. Kampens første virkelige sjanse.

10.min: Jay Spearing med et skuddforsøk fra 25 meter. Høyt over.

15.min: Insua med flott veggspill med Pacheco, men argentineren blir stoppet på 16-meterstreken.

15.min: Wigan kontrer og skaper en halvfarlighet, men Liverpool får frispark i eget straffefelt.

18.min: Gjestene har etablert seg inne på Liverpools banehalvdel, og er nær ved å spille seg gjennom de rødes forsvarsrekke ved hjelp av gode pasningskombinasjoner.

22.min: Gerardo Bruna med et frispark fra 30 meter. Ballen går over mål, og keeper Pollitt har full kontroll.

23.min:  Tomasz Cywka løper gjennom Liverpool-forsvaret og kommer mutters alene med Bouzanis. Australieren gjør en god redning, og får gitt til corner. En corner som sisteskansen enkelt fanger. Wigans andre store sjanse i kampen.

26.min: Venstreving Vincent Weijl fyrer av fra distanse. Ballen går via keeper Pollitt og i nettveggen. Liverpool får en corner, som de ikke klarer å utnytte.

29.min:  Jay Spearing finner høyreback Stephen Darby på raid fremover. Han slår et perfekt innlegg, som keeper Pollitt får en hånd på rett foran nesen på Jordy Brouwer. Liverpools første farlige angrep.

33.min: Pacheco finner Brouwer med et fremspill. Nederlenderen kommer til dødlinja, men hans innlegg er upresist og Wigan kan klarere.

33.min:  Vincent Weijl kommer til dødlinja og legger et godt innlegg til Jordy Brouwer. Nederlenderen står helt umarkert på femmeterstreken, men får ikke kraft bak headingen og Pollitt redder komfortabelt. Stor mulighet.

38.min: Wigan kommer til en avslutning fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet går høyt over.

45.min: Bouzanis og Spearing får i samarbeid klarert en Wigan-corner. Ett minutt er lagt til i første omgang.

Pauserapport: Målløst ved pause på Halliwell Jones Stadium, etter at lagene har hatt to store sjanser hver i en relativt hendelsesfattig førsteomgang. Det var gjestene som åpnet kampen best og dominerte banespillet den første halve omgangen. Dean Bouzanis holdt Liverpool inne i kampen med to gode redninger når Mahon og Cywka fikk fritt leide mot mål. I andre halvdel av omgangen klarte hjemmelaget å løfte spillet sitt høyere i banen, og kom til et par gode muligheter. Den beste muligheten hadde Jordy Brouwer når han uhindret fikk heade mot mål fra fem meters hold, men spissen fikk ikke nok kraft bak hodestøtet.

2.omgang

46.min:  Liverpool har gjort et bytte i pausen. Stephen Darby har gått ut og Daniel Ayala har kommet inn og gått inn i midtforsvaret. Martin Kelly har tatt over høyrebacken.

47.min:  Wigan får en stor mulighet, men ballen ender i nettveggen.

48.min: Vincent Weijl fyrer av. Ballen går i en motstpiller og til corner.

55.min:  Wigan med et flott angrep, som avsluttes av Holt. Avslutningen treffer imidlertid en rød forsvarer.

58.min:  Pacheco kommer til dødlinja, men pasningen kommer litt bak Brouwer som ikke får kraft bak avslutningen. Deretter skyter Spearing høyt over fra god posisjoner.

61.min: Insua avslutter fra 25 meter, men skuddet er verken hardt eller presist nok.

65.min: Francisco Duran kommer inn for Gerardo Bruna.

65.min:  1-0 PACHECO. Liverpool går rett i angrep etter byttet. Daniel Pacheco finner en umarkert Vincent Weijl ute til venstre. Weijl legger inn i feltet til Pacheco igjen. Spissen drar av en mann, og setter ballen kontant oppe i høyre hjørne bak Pollitt.

69.min: Jordy Brouwer avslutter en Liverpool-kontring med et skudd fra skrått hold. Pollitt redder.

70.min: Brouwer med et nytt skuddforsøk. Nok en gang redder Pollitt.

73.min:   Begge lagene bytter. Andras Simon inn for Jordy Brouwer for Liverpool. Jonathan Breeze inn for Craig Mahon for Wigan.

78.min:  Daniel Pacheco med en elegant frispilling av Vincent Weijl. Venstrevingen blir imidlertid litt for ubesluttsom i avslutningsøyeblikket, og Pollitt får slått skuddet fra 10 meters hold til corner. Stor sjanse.

80.min:  Wigan-bytte. Callum McManaman inn for Lewis Field.

82.min:  Vincent Weijl får en ny stor sjanse til å øke Liverpools ledelsen, men skuddet fra god posisjon inne i feltet treffer et Wigan-bein og går til corner.

83.min: Damien Plessis blir taklet hardt på midtbanen, og tar telling.

84.min: Wigan med et farlig innlegg inn i Liverpool-feltet, men de røde får klarert situasjonen.

86.min:  Utrolig sjanse til Liverpool til å avgjøre kampen. Andras Simon og Daniel Pacheco kommer to mot en. Først passer Simon til Pacheco seksten meter fra mål. Når alle tror at spanjolen skal avslutte, slår han tilbake til ungareren. Simons avslutning fra ti meter går i keeper Pollitt og til corner. En fenomenalt stor sjanse.

90.min: Dommeren har lagt til to minutter.

92.min: Jay Spearing med et godt skudd som stryker stolperoten, etter at Andras Simon har lagt tilbake ballen til midtbanespilleren like utenfor 16-meteren.

Sluttrapport:  Basert på det som skjedde de siste 45 minuttene var det helt fortjent at Liverpool slo Wigan i denne kampen. Seieren på 1-0 var faktisk i minste laget, etter at Vincent Weijl (2 ganger), Andras Simon og matchvinner Daniel Pacheco alle misbrukte gode muligheter etter pause. Pacheco viste sin klasse ved scoringen, der han dro av en mann og vakkert satte ballen i hjørnet. Målscoreren var blant Liverpools beste spillere, sammen med venstreving Vincent Weijl og forsvarer Martin Kelly. Francisco Duran utmerket seg også med flott pasningsspill etter at han kom inn 25 minutter før slutt.