Liverpool-stoff på radioen på søndag

Kommende søndag blir det Liverpool-stoff på radioen i programmet ”Mellom Himmel og jord” på NRK P1 klokken 10.05. Det handler om fotball som religion.

NRK-reporter Ragnhild Lund Ansnes har vært i Liverpool og laget radiodokumentar om norske Liverpool-supportere. Radiodokumentaren går på lufta lørdag 3.mai, men allerede på søndag (13.april) kan du få en forsmak på hva man har i vente i programmet "Mellom himmel og jord" på NRK P1.

For mange er fotball som en religion. Men hva sier en som er sokneprest og ihuga Liverpool-tilhenger i Berlevåg om det?

Den 25. Mai for snart tre år siden hendte det noe på en fotballbane i Istanbul, som mange beskriver som et rent mirakel. Det var Champions League-finale mellom Milan og Liverpool, og ved pause måtte titusener av Liverpool-supportere på stadion konstantere at løpet nok var kjørt. Milan ledet 3-0. Men Liverpool-tilhengerne fortsatte å synge "You?ll never walk alone" på stadion, så spillerne hørte det helt inn i garderoben. Samtidig satt han som nå er sokneprest i Berlevåg, Hans Eiler Hammer, sammen med venner på Færøyene og så kampen på storskjerm.

På søndag får du også høre hva Michael Tremarco, oppvokst ikke langt fra Anfield har å si om saken. Man får også høre professor i klinisk psykologi, Arne Vikan.

Gir dette mersmak kan du slå på NRK P2 lørdag 3. mai kl 10.03. Da sendes radiodokumentaren om norske Liverpool-tilhengere.