Liverpool verdens fjerde rikeste klubb

På Forbes' liste over verdens rikeste klubber klatrer Liverpool fra ellevte til fjerde plass, til tross for de indre stridighetene mellom Tom Hicks og George Gillett. Steven Gerrard blant lønnsadelen.

Til tross for de indre stridighetene mellom klubbens deleiere Tom Hicks og George Gillett klatrer Liverpool FC mest av alle på Forbes' årlige liste over verdens rikeste klubber, fra ellevte i fjor til fjerde plass i år, med en verdi på henholdsvis £227M og £529M, en sum som tilsvarer 130% prisøkning på ett år.

Forbes sin liste tar i betraktning markedsverdien av klubben, og for øyeblikket mener økonomiekspertene i det anerkjente magasinet at de røde har en markedsverdi pålydende 105 milliarder dollar, noe som med den svake dollarkursen tilsvarer rundt £529M.

Det virker å styrke Tom Hicks og George Gilletts argumentasjon hva angår prisforlangende for sine aksjeposter i Merseyside-klubben, all den tid DIC og Sjeikh Muhammed bin Rashid Al Maktoum, visepresident og statsminister i De Forente Arabiske Emirater, samt leder av Dubai og en av verdens rikeste menn med estimerte 70 milliarder norske kroner i formue.

Liverpool ligger kun bak Manchester United (£906M), Real Madrid (£647M) og Arsenal (£604M), hvor sistnevnte tjener hele $6M per kamp de spiller på Emirates i rene billettinntekter. Videre er Steven Gerrard verdens niende best betalte spiller ifølge samme økonomimagasin, med en årslønn pålydende $17.1M, hvilket tilsvarer en sum som nærmer seg 90 millioner i norske kroner.

Verdens 25 rikeste klubber ifølge Forbes:

1. Man Utd
2. Real Madrid
3. Arsenal
4. Liverpool
5. Bayern München
6. AC Milan
7. Barcelona
8. Chelsea
9. Juventus
10. Schalke 04
11. AS Roma
12. Tottenham
13. Lyon
14. Inter Milan
15. B. Dortmund
16. Newcastle Utd
17. Hamburg SV
18. Werder Bemen
19. Valencia
20. Celtic
21. Everton
22. West Ham
23. Manchester City
24. Aston Villa
25. Marseille