Liverpool viser interesse for Berra

Edinburgh Evening News melder at Liverpool og Everton skal ha hatt speidere som har fulgt Hearts-kaptein Christophe Berra den siste tiden. Også Bolton og Stoke skal ha følere ute etter stopperen.

Hearts-manager Csaba Laszlo bekrefter i dag Liverpools interesse til skotsk presse:

- Liverpool viser interesse for Christophe Berra, siteres ungareren.

Christophe Berra (født 31.januar 1985) er skotsk god som noen, selv om han er av fransk avstamning. Han trådte sine barnesko i Edinburgh, og skrev kontrakt med Hearts i april 2002. 23-åringen er kjent for sin gode fysikk, og skal være spesielt god i lufta. Han debuterte for Hearts i 2003/04-sesongen, og har siden vært en viktig brikke i den skotske toppserieklubbens tropp. Han skrev under en ny femårskontrakt med klubben i juli 2006.

I sommer la Wolverhampton inn et bud på £1.5M for stopperen, men dette ble ikke vurdert av Edinburgh-klubben som på det tidspunkt stod uten manager. Nå skal han verdsettes til rundt £3M, og i tillegg til Merseyside-rivalene skal både Bolton og Stoke vise interesse.

Berra har aldersbestemte landskamper for Skottland på flere nivå, og fikk sin A-landslagsdebut da han kom inn som reserve i en privatlandskamp mot Tsjekkia i mai i år. Han var også spilleberettiget for Frankrike, men valgte altså å spille for Skottland.

Den 185 cm lange midtstopperen står nå bokført med 132 kamper og fire mål for Hearts, og 3 A-landskamper for Skottland.