Lokale gutter nyter pre-season

Spearing og Darby har imponert under pre-season. Konkurransen om plassene er hard, men svært lærerik tid. Ungguttene får god hjelp av de erfarne. Billettinfo Sunderland borte.

De lokale ungguttene Jay Spearing og Stephen Darby har fått bra med spilletid under pre-season. De har tatt utfordringen på strak arm, og har vist at de har egenskaper og selvtillit til å spille på et slikt nivå. Begge har vært kaptein for hvert sitt mesterlag i FA Youth Cup, og nå har de imponert i de rødes oppkjøringskamper Sannsynligivs får de sjansen på nytt i dag mot Rangers på Ibrox. Her forventes det også at Robbie Keane og Fernando Torres spiller på topp sammen for første gang.

Spearing, født på Wirral, er glad for den erfaringen han får ved å spille sammen med Jamie Carragher, Steven Gerrard og Fernando Torres.
- Enhver sjanse på førstelaget er en god erfaring foro meg, uttaler spearing til Livepool Echo.

- Når man kommer til plasser som Villarreal og får spille en halv kamp, så vil det bare hjelpe meg til å bli bedre. Jeg nyter det i øyeblikket.

- Det handler alt om å få erfaring og få noen minutter på banen. Forhåpentligvis får jeg flere sjanser:
- Spillerne rundt meg hjelper meg. Man må ta med seg ting når man spiller med dem.

- Hvis man spiller sammen med Xabi Alonso, Stevie G eller Damien Plessis eller andre, så vet man at man må heve spillet sitt. Forhåpentligvis gjør jeg det, og viser sjefen hva jeg kan.

- Konkurranse om plassene er en del av spillet. Det kommer til å være slik uansett hvilken av de fire store klubbene man befinner seg i. Jeg må bare heve spillet mitt. Forhåpentligvis kan jeg bevise manageren at jeg er minst like god som noen av de andre spillerne han henter inn.

- Det er en utfordring, men det er hva det handler om i en klubb som Liverpool.

På overtid mot Villarreal hadde Spearing en kjempesjanse til å gi Liverpool seieren. Hans volleyskudd fra 20 meter skrudde like til side for mål.
- Jeg så det ikke med én gang. Jeg bare så opp. Ballen kom mot meg. Jeg bestemte meg for å skyte på første. Jeg klarte i treffe ganske bra, men uheldigvis så skrudde den vekk.

- Det ville ha vært fint å score vinnermålet. Jeg synes vi spilte bra som et lag. Vi fortjente å vinne. Det ville seg ikke, men det var igjen en god arbeidsøkt for oss, mot et veldig godt lag.

Stephen Darby, fra Maghull,  spilte også mot Villarreal. Han blokkerte et skudd som hadde retning mot åpent mål.
- Å forsvare seg er en stor del av mitt spill, så jeg gjør bare jobben min, forteller Darby.

- Selvsagt har rollen som høyreback endret seg nå. Forsvarere må gå mer med fremover enn de pleide, slik at det er noe jeg har å innlemme i spillet mitt.

- Det er vanskelig å komme inn på laget. Standarden er så høy, og manageren bringer inn spillere, ikke bare fra dette landet, men fra hele verden. Det gjør konkurransen hardere, men jeg nyter å spille kamper under pre-season. Forhåpentligvis har jeg vist manageren hva jeg kan.

- Jeg liker virkelig pre-season. Jeg reiste til treningsleiren i Sveits. Det var bare en stor opplevelse å være rundt alle førstelagspillere.

- Alle har vært veldig gode mot meg. De hjelper meg med å finne meg til rette og bli vant til å være rundt førstelagstroppen.

- De eldre spillerne har passet på alle de unge guttene, og det er til stor hjelp fordi det kan være litt skremmende når du først kommer inn i troppen. De har virkelig gjort at vi føler oss velkomne.

Når de først har tatt steget opp til Liverpools førstelagstropp, så vil Spearing og Darby gjøre alt de kan for å sikre at de forblir der.

Og Benitez er ikke redd for å bruke dem på laget mot en så god motstanderr som Villarreal. Manageren er tydelig klar til å fortsette å gi dem en sjanse.

Kampen på Ibrox sparker i gang kl. 16.00. Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Billettinfo Sunderland
Liverpool har fått tildelt 2361 billetter til sesongåpningen borte mot Sunderland lørdag 16. august kl. 18.30. Dette er en redusert billettkvote. Liverpools supportere blir straffet for å ha stått oppreist på tribunen da de gjestet Stadium of Light i fjor. Billettene koster £33 for voksne, £22 for honnør og £12 for barn. Sesongkortinnehavere som var på 16 eller flere bortekamper forrige sesong, får kjøpt sine billetter fra torsdag 7. august, mens sesongkortholdere som var på 14 eller flere, får kjøpt fra lørdag 9. august. Deretter får alle med 12 kamper eller mer anledning til å sikre seg adgangsbevis fra mandag 11. august.