Lokalpolitikere vil ha amerikanerne ut

Seks lokalpolitikere i Liverpool forsøker nå å få regjeringen med på å ”styrte” regimet til Tom Hicks og George Gillett. Peter Gulacsi holdt nullen igjen.

Lokale politikere i Liverpool prøver å påvirke Storbritannias statsminister Gordon Brown til å presse Tom Hicks og George Gillett ut av Liverpool FC.

Seks stortings-
representanter fra Merseyside prøver nemlig å påvirke regjeringen slik at amerikanerne ikke får utsatt refinansieringen av lånet på £350M som de har tatt opp i den nå delvis statseide Royal Bank of Scotland.

Tom Hicks og George Gillett lever i den tro at de vil få en seks måneders utsettelse til å innfri lånet som egentlig forfaller i januar, slik de har opsjon på, men Merseyside-politikerne håper å påvirke statsministeren til å ta affære og sette ned foten for en slik utsettelse.

Lokalpolitikerne er rasende på amerikanerne fordi de har utsatt stadionplanene, og håper at duoen skal bli tvunget til å selge klubben om de ikke får lov til å benytte seg av den nevnte opsjonen om forlengelse av avtalen med RBS.

Peter Kilfoyle (Walton), George Howarth (Knowsley North and Sefton East), Eddie O'Hara (Knowsley South), Louise Ellman (Riverside), Bob Wareing (West Derby) og Derek Twigg (Halton) har tatt opp saken i Parliamentet. De oppfordrer regjeringen til å ta affære fordi de amerikanske eierne ikke har klart å levere det nye stadionanlegget som planlagt, og dermed har forsinket fornyelsen av et av de mest nedslitte områdene i landet.

- Regjeringen sprøyter ikke 20 milliarder pund av skattebetalernes penger inn i Royal Bank of Scotland for at to utlendinger skal få bruke de pengene til å kjøpe en britisk institusjon uten at de spytter inn penger på egen hånd i tillegg, uttaler Peter Kilfoyle til Liverpool Daily Post.

- Faktum er at eierne ikke har gjort noe som helst for å få bygd ny stadion, noe som var lovnaden som resulterte i at de fikk kjøpe klubben. Amerikanerne er totalt verdiløse for Liverpool FC, fotballen og byen Liverpool, utbasunerer lokalpolitikeren.

Gulacsi holdt buret rent igjen
Peter Gulacsi voktet igjen buret for Ungarn U19 da de i går slo Aserbajdsjan 1-0 i sin andre EM-kvalifiseringskamp på tre dager. I den andre kampen i gruppa vant Skottland hele 8-0 over San Marino, og dermed blir det nå en ren gruppefinale mellom Ungarn og Skottland på lørdag ettermiddag. Før den kampen troner Ungarn øverst på tabellen med 6 poeng og 7-0 i målforskjell, mens Skottland står med 4 poeng og 9-1 i målforskjell. Det betyr at det holder med uavgjort for Gulacsi & co for å vinne gruppa.