Lucas håper å slå ut klubben han vraket

Lucas Leiva valgte Liverpool foran Inter da han skulle forlate Brasil. Nå håper han å danke klubben han vraket ut av Champions League. Reina takker lagkameratene for den siste klubbrekorden.

I forkant av tirsdagens Champions League-kamp mot Inter avslører Lucas Leiva at han takket nei til et tilbud fra den italienske klubben og heller valgte Liverpool som sin nye arbeidsgiver sist sommer. Nå håper han å gi italienerne en ny skuffelse på tirsdag.

I et intervju med LFC Magazine forteller brasilianeren at han slett ikke angrer på valget han tok, selv om Inter nå leder Serie A.

- Jeg liker en utfordring, og etter å ha hatt suksess med Gremio fikk jeg flere interessante tilbud. Tilbud hvor jeg kunne ha tjent mye penger. Det var tilbud fra Spania, og også fra Inter Milan. Det var flere berømte klubber inne i bildet, men Liverpool skilte seg ut for meg, forteller Lucas.

- Jeg hadde hørt om dem hjemme i Brasil, og jeg hadde sett mange Premier League-kamper, så jeg visste hva manageren var i ferd med å bygge i klubben. Jeg var interessert i å høre hva de hadde å si, og min far og min agent reiste over for å snakke med Liverpool. De ble imponert over alt, legger han til.

- For meg handlet en overgang kun om de sportslige aspektene. Jeg ville til en klubb som kunne hjelpe meg til å oppnå mine ambisjoner, samtidig som jeg kunne bidra til at klubben oppnådde sine.

- En overgang til Spania eller Italia ville ha medført et levesett mer likt det jeg var vant med fra Brasil, men jeg ønsker å gjøre mest mulig ut av karrieren min og jeg ønsket en utfordring.

Lucas ble den første brasilianer til å score mål for Liverpool, da han skrudde et distanseskudd i krysset mot Havant & Waterlooville i FA-cupen. Det er han stolt over.

- Jeg ønsker å bli den første brasilianer til å vinne alt med Liverpool. Jeg ble den første brasilianer til å score mål for klubben, og det var et flott øyeblikk.

Nå ser midtbanespilleren frem til de to kampene mot Inter.

- Jeg har venner på landslaget som spiller i Inter. Cesar og Maicon er gode spillere, og jeg håper å få spille mot dem. Men jeg vil mye heller spille for Liverpool enn Inter. Det var slik jeg tenkte da jeg tok avgjørelsen, og det er slik jeg tenker i dag.

Lucas var med på å spille finalen i Copa Libertadores med Gremio. Nå håper han å spille i tilsvarende finale i Europa, altså Champions League.

- Det er en drøm jeg håper å realisere. Men akkurat nå ser jeg ikke lenger frem enn til kampene mot Inter. De har et fantastisk lag som vil bli vanskelige å slå. Jeg tror vi kan klare det, men det blir spennende kamper og jeg ser frem til å spille på San Siro for første gang.

Reina takker lagkameratene
Jose Reina benytter i dag Liverpool Echo til å takke lagkameratene for å ha bidratt til at han har sikret seg enda en klubbrekord. Spanjolen kan som kjent nå titulere seg for å være den Liverpool-keeperen som har nådd 50 kamper uten baklengsmål på kortest tid. Det tok Reina 92 kamper, noe som er tre færre enn Ray Clemence i sin tid brukte.

- Det er flott å sette en slik rekord og jeg er stolt, men som jeg har sagt flere ganger så er det flere enn meg som skal ha honnør for det. Hele laget forsvarer seg som enhet, og den bakre fireren har vært i god form i de tre årene jeg har vært her. Jeg må si takk til alle mine lagkamerater gjennom disse tre årene, for uten dem ville det ikke ha vært mulig.

Reina er nå innehaver av en rekke klubbrekorder. Blant annet har han holdt nullen i 11 kamper på rad. Men han bedyrer at det er ingen fare for at han begynner å hvile på laurbærene.

- Nå satser jeg på å holde nullen i 50 kamper til. Det blir vanskelig, men hvem vet, kanskje kan jeg klare det. Men det viktigste er uansett å vinne kampene.

Reina medgir at denne sesongen har vært skuffende for laget, men velger å se fremover.

- Det hjelper ikke å se seg tilbake. Vi må se fremover, og prøve og spille som vi gjorde mot Chelsea. Alle lag er vanskelige å slå, og når lag kommer til Anfield forsvarer de seg med åtte, ni eller ti mann bak ballen. Da er det vanskelig å finne åpninger og score mål. Men vi må fortsette å forsøke. Vi har en viktig kamp i FA-cupen nå på lørdag, og etter det møter vi Inter Milan. Det blir interessant, avslutter keeperen som holdt nullen for 51.gang for Liverpool sist søndag.