Lucas til semifinale

Brasil vant 2-0 etter ekstraomganger mot Kamerun i kvartfinalen i OL. Lucas spilte samtlige minutter. Dommeren har ansvar for å blåse ved skader. Et lag kan ikke forvente å få ballen spilt tilbake.

Lucas Leiva er kun to kamper unna OL-gull. Midtbanespilleren hjalp i dag Brasil til semifinalen. 21-åringen spilte samtlige 120 minutter i kvartfinalen mot Kamerun. To scoringer i ekstraomgangene fra Sobis og Marcelo sikret en semifnaleplass.

Semifinalen er terminfestet til tirsdag kl. 15.00 norsk tid, og der venter enten Javier Mascheranos Argentina eller Ryan Babels Nederland. Argentina og Nederland spiller sin kvartfinale nå kl. 15.00.

Bronsefinalen spilles fredag kl. 13.00, mens finalen går av stabelen i Beijing neste søndag kl. 06.00.


Dommerne har ansvar for å blåse av ved skader
Dommer-sjef Keith Hackett påpeker at det er dommerens ansvar å blåse av dersom det inntreffer en skade. Så spillerene er i sin fulle rett til å fortsette spillet selv om en skadet spiller ligger nede. Et lag som spiller ballen ut kan heller ikke forvente å få den tilbake av motstanderen.
- Vi diskuterte det å spille videre med alle Premier League-managerne på vårt preseason-møte.

- Følelselen var at avgjørelsen om å stoppe spillet eller ikke for en skadet spiller ligger på kamplederen. Det føltes som kamper for ofte ble stoppet unødvendig, noe som ødelegger flyten i kampen.

- Ved hodeskader og slike som klart er veldig alvorlige skal dommeren ta umiddelbar affære.

- Selvsagt kan et lag med en skadet spiller liggende nede velge å spille ballen ut av spill, men de bør ikke forvente å få ballen tilbake.

- Denne vurderingen har nå blitt tatt i bruk av FA og UEFA i deres turneringer også. Spillere og supportere bør bli vant med at spillet vinkes videre av dommerne.