Må ha en perfekt sesong

Rafael Benítez mener Liverpool må ha en perfekt sesong for å vinne Premier League. Tøffere i England enn i Spania. Keane måtte ha sprøyte for å spille.

Liverpool leder Premier League etter ni spilte kamper, men Rafael Benítez mener at de røde må nesten ha en perfekt sesong dersom de skal vinne sitt første ligamesterskap siden 1990. Etter at Benítez tok over sommeren 2004, har Manchester United vunnet ligaen med 87 og 89 poeng, mens Chelsea har trengt 91 og 95 poeng. Liverpools høyeste poengsum i samme periode er 82 poeng, 3.plass i 2005/06. Manageren mener det er lettere å gå til topps i Spania.
- Det er virkelig vanskelig å vinne Premier League. Man kan snakke om å trenge kanskje 95 poeng, noe Chelsea fikk et år [2004-05], eller 87 poeng [Manchester United forrige sesong]. Man kan ikke tape mange kamper hvis man skal nå et slikt antall. Det er årsaken til at det er vanskeligere.

- De tre topplagene taper ikke mange kamper. Hvis man vil vinne eller komme i nærheten, må man vinne flere kamper på rad. Det må nesten være perfekt hvis man skal være på toppen av tabellen ved sesongslutt. Man kan alltid si at en av dem feiler, men alle samtidig? Det er vanskelig.

- Premier League er bedre enn noen gang. Den er vanskeligere å vinne enn La Liga. Her har vi mange klubber med mye penger som forsøker å komme blant de fire beste, og så har vi de sterke klubbene - Chelsea, Arsenal og United - når det gjelder penger og klubbstruktur. I Spania har de Barcelona og Real Madrid. Her har man én eier. I Spania har de fansen som er aksjeeiere. Klubbene bli drevet på en annen måte.

Liverpool har vunnet mot både Manchetser United og Chelsea denne sesongen. Nå fokuserer engelsk presse på hvordan laget vil gjøre det mot de mindre klubbene.
- Det er rart. Før Chelsea kampen leste jeg i avisene og folk sa: "Liverpool må vinne mot topplagene". Nå er det: "Kanskje de vil tape mot de mindre lagene". Men slik er fotball. Vi må være konsentrert om hver kamp.

- Spillernes mentalitet er god. Problemet vil være, og det vil være et godt problem, at dersom vi fortsetter å vinne to eller tre kamper, blir på toppen av tabellen og alle snakker om oss som utfordrere, vil presset utenfra øke.

Robbie Keane er, som tidligere nevnt, usikker til Portsmouth-kampen grunnet lyskeskade. Benítez kan avsløre at spilleren måtte ha sprøyte for å kunne spille mot Chelsea.
- Han spilte med injeksjon her om dagen. Jeg med ta en avgjørelse om ham. Det er vanskelig fordi laget spiller bra, men jeg må tenke på at vi har tre kamper på åtte dager.