Maktkampen fortsetter i kulissene

DIC skal ha lagt inn et bud på £400M på Liverpool FC sist onsdag. Dette skal fortsatt ikke være avslått av Tom Hicks, trass i at texaneren hevder at han selv akter å kjøpe George Gilletts andel.

Maktkampen om kontrollen over Liverpool FC ser bare ut til å fortsette. En rekke britiske medier melder i dag Tom Hicks har indikert at han ønsker å kjøpe George Gilletts halvdel av klubben, og dermed bli eneveldig hersker på Anfield, og at han nå har klart å reise kapitalen som kreves for å kjøpe ut sin partner. Samtidig skal DIC være i ferd med å legge ytterligere press på de to amerikanerne for å få de til å selge klubben til dem.

DIC skal ha kommet med et bud på £400M sist onsdag, ifølge The Times. Dette budet skal fortsatt ikke være avslått. Budet ble fremsatt av Amanda Staveley, som er seniorpartner i PCP Capital Partners. Den 34 år gamle forretningskvinnen skal være rådgiver for DIC, og skal ifølge The Times være lovet en viktig posisjon i Liverpool-styret om DIC vinner frem med sitt bud. Staveley skal også være lovet stillingen som daglig leder av klubben, og skal sammen med Sameer Al-Ansari trekke i trådene om araberne får fotfeste i klubben.

Diskusjoner foregår fortsatt i kulissene, og selv om Hicks hevder at han er i ferd med å kjøpe ut Gillett, skal DIC føle seg trygge på at Gillett vil akseptere deres bud på £200M for hans 50% av klubben kanskje allerede i løpet av denne uken. Kilder i Dallas hevder imidlertid at Hicks står klare til å benytte sin opsjon på å kjøpe Gilletts andel, og ta full kontroll over klubben, ettersom han nå skal ha sikret seg kapital til dette gjennom å selge andeler i Hicks Sports Group, som inkluderer både baseballaget Texas Rangers og ishockeylaget Dallas Stars i tillegg til hans andel i LFC.

Ifølge The Times skal DIC feste liten tiltro til disse meldingene fra Dallas, ettersom Hicks skal ha oppmuntret araberne til å kjøpe også hans andel av klubben de siste ukene. Men ingen synes å være sikker hva som vil skje med Liverpool FC, og den kommende uken kan vise seg å bli meget avgjørende med tanke på klubbens fremtid.

Akkurat nå virker det som om George Gillett sitter med jokeren. Han er fullstendig på kollisjonskurs med partner Tom Hicks, og er ivrig etter å selge seg ut av klubben. Gillett skal imidlertid være lite villig til å selge til Hicks. Kilder i USA hevder imidlertid at han kan bli tvunget til det, ettersom Hicks har så voldsom innflytelse og makt over amerikansk industri.

Kilder på Anfield skal ha uttalt til The Times at "ingen vet hva Tom Hicks vil finne på om han får full kontroll med klubben". Dette virker å være marerittet for supporterne, og også for tidligere formann David Moores og daglig leder Rick Parry. Kildene til The Times uttaler at det nå hersker fullstendig kaos i klubben, og at ingen synes å vite hvem som driver den. DIC tror de vil ta over om kort tid, mens signalene fra Dallas altså er at Hicks ønsker å feste grepet om LFC en gang for alle.

DIC bekrefter forhandlinger
Dubai International Capital bekrefter i dag overfor Sky Sports at de er i forhandlinger med Liverpools amerikanske eiere om et kjøp av klubben. DIC sin daglige leder, Sameer Al-Ansari opplyser at samtaler finner sted mellom alle partene i saken, men at man fortsatt ikke har kommet til enighet om verdsettingen av klubben.

- Det er ingen hemmelighet at vi har vært i diskusjoner med de nåværende eierne. Det er ikke enkelt, ettersom en av eierne fortsatt er i drømmeland når det gjelder verdsettingen av klubben, sier han.

Al-Ansari skal også ha bekreftet at den andre eieren nå har forlatt dette drømmelandet og lagt seg på en langt mer realistisk linje.