Målet er å produsere førstelagsspillere

Gary Ablett mener målsettingen for neste sesong må være å produsere spillere for førstelaget. Kanskje flere treningskamper for reservene. U19-EM på Eurosport.

Forrige sesong vant Liverpools reservelag Premier Reserve League North, Premier Reserve League Play-off og Dallas Cup. Gary Ablett mener at denne trippeltriumfen blir svært vanskelig å gjenta, men reservelagstreneren ofrer gjerne sølvtøy mot at flere av hans elever klarer å ta steget opp til Rafael Benítez' førstelag kommende sesong.
- Det kommer til å bli svært vanskelig å følge opp hva vi gjorde forrige sesong, uttaler Ablett.

- For meg vil fremgang være å få noen inn på førstelaget.

- Vi hadde et enestående år med noen veldig gode spillere involvert. De tre eller fire spillerne vi ønsker å hente inn før sesongen starter, bør gjøre oss enda bedre.

- Noe av det vil handle om guttenes mentalitet. Hvis de lener seg tilbake og dveler ved forrige sesong, og tror at de har greid det, så er vi i problemer.

- Jeg vil være glad om vi har en brukbar sesong og får to eller tre av våre spillere inn eller i nærheten av Rafas tropp. Vi vet hvor vanskelig det vil bli, men det er vår målsetting.

Forberedelsene til neste sesong startet tidlig i forrige uke. da returnerte flesteparten av reservelagsspillerne til Melwood etter seks ukers ferie. Forrige sesongs toppscorer, Krisztián Németh (se bildet), glimret imidlertid med sitt fravær. Spissen er på treningssamling med Ungarn U19 for oppladning til U19-EM som begynner mandag 14. juni. Også landsmannene András Simon og Péter Gulácsi er med i Ungarns tropp til mesterskapet. Dessuten har Dean Bouzanis og Mikel San José fått tillit av henholdsvis Hellas og Spania. Turneringen kan følges på Eurosport som viser flere av kampene direkte.

- Helt siden sesongslutt har vi planlagt denne forsesongen. Vi har fått i stand et par kamper lokalt og vi skal på tur til Skottland, fortsetter Ablett.

- Vi har bestemt oss for å bruke spillerne mer i løpet av pre-season. Derfor skal vi spille mot fire førstelag: Hamilton, Inverness, Peterborough og Stockport. Vi skal også møte Manchester United i finalen i Lancashire Senior Cup. Enhver kamp mot United er alltid en bra test.

- Etter sist sesong vet vi at vi har noen gode spillere her. Vi tenkte at vi ville tjene mer på å reise lengre bort hvor vi blir tatt godt i mot istedenfor å bare spille mot lokale reservelag.

- Vi reiste til en testimonialkamp for keeperen i Peterborough forrige sesong. To til tre uker etter at vi hadde spilt den kampen, ringte Barry Fry og lurte på om vi kunne komme tilbake igjen i år.

- Det er to eller tre ledige datoer i løpet av pre-season hvor vi kan få satt inn andre kamper. Det er noe vi ser på om er mulig å få til.