Marseille sliter borte i Europa

Marseille er det eneste franske laget som har vunnet på Anfield. Liverpool har 8-1-1 mot franske lag hjemme. Marseille har vunnet kun én av de 13 siste bortekampene i gruppespillet.

+  Marseille vant 1-0 på Anfield forrige sesong etter scoring av Mathieu Valbuena i det 77.minutt. Etter det har Liverpool beseiret dem to ganger i Frankrike.

+ Marseille er det eneste franske laget som har vunnet på Anfield. De røde har vunnet åtte og spilt én uavgjort på de øvrige ni oppgjørene. Uavgjortkampen kom også mot Marseille, i UEFA-cupen i mars 2004.

+ Liverpool er ubeseiret på syv gruppekamper etter tapet mot Besiktas i oktober 2007. Den beste rekken er på 12 kamper på rad uten tap i perioden 2004-06.

+ Liverpool har scoret 26 mål på de siste 28 kampene på Anfield. De har bare scoret ett mål i tre av de siste fire e-cupkampene hjemme.

+ Etter kampdag fire var Steven Gerrard delt toppscorer i Champions League sammen med Dimitar Berbatov (Manchester Utd), Lionel Messi (barcelona) og Alessandro Del Piero (Juventus). Kvartetten har nettet fire mål hver.

+ Marseille var det eneste laget som har klart å holde nullen mot Liverpool på 14 kamper i Europa forrige sesong.

+ Etter seieren på Anfield forrige sesong har Marseille tapt seks av syv bortekamper i Europa.

+ De har kun vunnet én av de siste 13 bortekampene i gruppespillet, én uavgjort og 11 tap.

+ Denne sesongen har Marseille tapt kun to av elleve bortekamper i alle turneringer - begge i Champions League.

+ I alle turneringer har de holdt buret rent kun to ganger på de siste 13 kampene, men har nettet 11 mål på de siste 12 kampene.

+ Fem av Marseille åtte mål i Europa denne sesongen har blitt scoret av Mamadou Niang.

+ Sist søndag scoret Bolo Zenden på et frispark i det 92.minutt, og de klarte da 2-2 hjemme mot Lille. De unngikk dermed å tape to hjemmekamper på rad.

+ Målscorere Marseille denne sesongen (E-cup i parentes): Niang 10 (5), B. Kone 7 (1), Ben Arfa 6 (0), Cheyrou 3 (1), Zenden 3 (0), Grandin 2 (0), Ziani 2 (0), Cana 1 (1), Kabore 1 (0), Samassa 1 (0), Taiwo 1 (0), Valbuena 1 (0), selvmål 1 (0).