Mascherano klar mot United

Mascherano vil være uthvilt til United-kampen fordi han må sto over mot Peru på onsdag pga. to gule kort. Scoringer av Benayoun og Skrtel. Dossena på tribunen. Fullt program i VM-kvaliken.

Javier Mascherano fikk 90 minutter for Argentina i toppoppgjøret mot Paraguay i regnværet i Buenos Aires. Han pådro seg sitt andre gule kort i VM-kvalifiseringen, og det argentinske fotballforbundet bekrefter at han må sone karantene i kampen mot Peru torsdag morgen (norsk tid). Dermed kan midtbanespilleren reise hjem til Merseyside for å forberede seg til lokaloppgjøret mot Manchester United. Det er i så fall gode nyheter for Rafael Benítez som også håper å få Steven Gerrard friskmeldt i tide. Selve VM-kvalifiseringskampen ble dramatisk. Etter 13 minutter tok gjestene føringen. Gabriel Heinze satte ballen i eget bur. Han kolliderte med Abbondanzieri, og begge spillerne måtte etter hvert byttes ut. Også Manchester United får hjem en spiller tidligere enn ventet. Carlos Tevez pådro seg sitt andre gule kort, og dermed rødt etter 32 minutter. Lionel Messi utlignet i andre omgang, og kampen endte til slutt 1-1.

Robbie Keane var som vanlig kaptein for Irland, men kom heller ikke denne gang på scoringslisten selv om spissen spilte hele oppgjøret mot Georgia på nøytral bane i Mainz. Kevin Doyle og Glenn Whelan sendte Irland opp i 2-0 før Georgia reduserte til 1-2 to minutter på overtid. Keane var med i oppbyggingen til den første scoringen. 28-åringen hadde en gyllen mulighet til å øke til 2-0 i det 56. minutt, men skuddet fra spiss vinkel gikk i stolpen.

Yossi Benayoun var sterk delaktig i at Israel snudde 0-2 til 2-2 hjemme mot Sveits. Sveits gikk opp i 2-0 da 34 minutter gjensto, men Yossi Benayoun reduserte i det 73. minutt. Chelseas Ben Sahar scoret utligningsmålet på overtid. Benayoun spilte hele kampen.

Slovakia beseiret Nord-Irland 2-1 i Bratislava. Martin Skrtel sendte hjemmelaget i ledelsen ett minutt ut i andre omgang da han styrte et frisparkinnlegg i mål med hodet. Midtstopperen var på banen i samtlige minutter.

Spania vant 1-0 mot Bosnia & Hercegovina. David Villa kom på scoringslista i det 57. minutt. Xabi Alonso entret banen syv minutter senere. Pepe Reina var ubenyttet reserve.

Danmark skuffet med å spille målløst mot Ungarn på Ferenc Puskás stadion i Budapest. Daniel Agger fikk tillit i 90 minutter av landslagssjef Morten Olsen.

Andrea Dossena var tatt ut i Marcello Lippis 22-manntropp, men måtte finne seg å være en av de fire italienske spillere som måtte se Kypros-Italia fra tribunen. Italia vant 2-1 i Larnaca. Begge Italias nettkjenninger ble satt inn av Di Natale, seiersmålet kom to minutter på overtid. Venstreback Fabio Grosso måtte ut med skade etter 18 minutter, så det kan bli en mulighet for Dossena i onsdagens kamp mot Georgia.

Ukraina slo Hviterussland hjemme i Lviv. Utlånte Andriy Voronin ble byttet ut i det 58. minutt. Kampens eneste mål kom på straffe fra Andriy Shevchenko på tilleggstid.

Det ble også spilt privatlandskamper i kveld. I Eindhoven tapte Nederland 1-2 hjemme mot Australia.I det sjette minutt sendte Klaas-Jan Huntelaar Nederland i føringen etter godt forarbeid av Babel. Minuttet før pause ble hjemmelagets keeper Maarten Stekelenburg utvist, og de oransje måtte spille resten av kampen 10 mot 11. Harry Kewell utlignet på det påfølgende straffesparket, og Joshua Kennedy fastsatte sluttresultatet til 1-2 et kvarter før slutt.  Ryan Babel startet kampen, men ble byttet ut etter 83 minutter. Dirk Kuyt kom inn i pausen.

Nabil El Zhar var ikke blant de 16 spillerne Marokko benyttet i 0-0-møtet borte mot Oman.