Mascherano ser fremover

Javier Mascherano retter blikket fremover, og satser på en god start i ligaen neste sesong. Selv kan han komme til å miste de første kampene grunnet OL-deltakelse.

Javier Mascherano går i dag ut med en oppfordring til sine medspillere om å glemme semifinaletapet for Chelsea så fort som mulig, og heller se frem mot neste sesong. For andre året på rad avslutter Liverpool sesongen uten noe trofé å vise til. Det i en ligasesong der de røde bare har tapt fire kamper. En rekke uavgjorte matcher tidlig i sesongen ødela imidlertid mye. Mascherano tror imidlertid at de røde kan være med å kjempe om ligatittelen neste sesong, om man bare klarer å starte sesongen like sterkt som man avsluttet denne gangen.

- De to siste månedene har vi oppnådd meget gode resultater i ligaen. Nå må vi repetere dette i starten av neste sesong. Vi har kvalitetene og spillerne som kreves, og vi vil gjøre alt som står i vår makt for å realisere drømmen om et ligamesterskap, sier argentineren til Liverpool Daily Post.

- Vi vet vi gjorde noen feil tidligere i sesongen, men nå må vi se fremover. Vi må løfte oss, og avslutte sesongen med stil. Og så blir det veldig viktig å starte neste sesong godt. Vi må spille like godt i begynnelsen av neste sesong som vi har gjort de 2-3 siste månedene. Klarer vi det, er jeg ikke i tvil om at vi kan kjempe om de store trofeene. Vi har spilt mot Arsenal, Chelsea og Inter den siste tiden, og gjort bra kamper mot alle sammen. Så vi vet hva vi er kapable til.

- Jeg vet vi har spillere som besitter kvaliteter nok til at vi kan vinne trofeer. Jeg tror virkelig på dette laget. Vi har en rekke gode unge spillere, og så har vi rutinerte karer som Steven Gerrard, Jamie Carragher og Sami Hyypiä. For flere av spillerne var dette første sesongen i England, mens det for en del andre, som meg selv, var bare den andre. Neste år vil alle ha litt mer rutine og forståelse av engelsk fotball. Vi vil da vise oss fra en enda bedre side. Vi ønsker å vinne ting, og jeg er sikker på at vi vil klare det.

Selv kan Mascherano komme til å miste starten av neste sesong for Liverpool, ettersom det er store sjanser for at han blir tatt ut til å representere Argentina i de olympiske leker i Beijing i august. Det samme gjelder også midtbanekollega Lucas Leiva, som trolig blir med i den brasilianske troppen til lekene.

- Champions League er over for min del nå. Det betyr ingenting for meg om det er Manchester United eller Chelsea som vinner. Jeg kommer ikke engang til å se finalen på TV. Det blir for smertefullt for meg, avslutter Mascherano.